Hjem   Om meg   Kontakt
Enkel og smakfull tomatsuppe | Marianne de Bourg
16446
post-template-default,single,single-post,postid-16446,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Enkel og smakfull tomatsuppe

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday hvor jeg presenterer ukas vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrift. Dagens oppskrift er på falafel, vanlig som gatemat i Midtøsten og perfekt mat på tapasbordet.

Enkel-oppskrift-på-tomatsuppe

Foto: Martin Sommer

Her kommer en gjestebloggpost av Martin Sommer, 21 år,  opprinnelig fra Trøndelag, bor nå i Oslo hvor han studerer medisin ved UiO.

Denne enkle og varmende tomatsuppen krever fem minutters innsats på kjøkkenet, deretter lager den seg nesten selv. Utgangspunktet er å bake tomatene i ovnen, og deretter kjøre de til suppe i blender eller med stavmikser.

Suppen egner seg godt til å fryse ned, slik at middagen er klar på minutter når du kommer hjem etter en lang dag på lesesalen eller jobb.

Enkel og smakfull tomatsuppe
 
Porsjoner: 4
Ingredienser
 • Ca. 1 kg modne tomater
 • 1 løk
 • 3-4 fedd hvitløk
 • Ca. 1 dl olivenolje
 • En god klype timian
 • En liten klype sukker
 • Salt og pepper
 • Evt. buljong
Sånn gjør du
 1. Fjern stilken på tomatene og del de i to, skjær løk og hvitløk i grove skiver. Alt fordeles i en passende ildfast form.
 2. Rigle over olivenolje, strø på sukker, timian, salt og pepper og bland godt.
 3. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200 grader i 50 minutter. Rot litt i blandingen et par ganger underveis.
 4. Når formen er ferdigbakt kjøres alt til en jevn purre/suppe i en blender eller med stavmikser. Er suppen for tykk kan man evt. tilsette litt buljong eller mer olivenolje, smak deretter til med krydder, salt, pepper.

Den ovnsbakte tomatsuppen kan blant annet serveres med; kokte egg, fullkornsmakaroni, kokte linser, mozarella eller bare spises som den er med et godt stykke brød til.

Håper det smaker

Følg Martin på Instagram: @mastinmat og #mastinmat

Martin-Sommer-på-Instagram

Martin om mat

– Utenfor studiene er jeg lidenskapelig opptatt av mat, drikke, helse og trening. Jeg setter pris på å kunne nyte kvalitetsmessig god mat. Men mener også at maten i hverdagen skal smake godt, være sunn, næringsrik og mettende. Som student vet jeg at økonomien kan være begrenset og ønsker derfor å kunne lage rimelig og rask hverdagsmat som dekker mine krav. Ønsker å kunne inspirere andre med mine forsøk på kjøkkenet.

Dette er studentmiddag på sitt beste! Sunn, proteinrik og kjapp middag trenger verken være dyrt, vanskelig eller tidkrevende.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Ha en kjøttfri og fin mandag!
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.