Hjem   Om meg   Kontakt
Hva er halloween eller allehelgensaften? | Marianne de Bourg
16972
post-template-default,single,single-post,postid-16972,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hva er halloween eller allehelgensaften?

Halloween er det engelske ordet for allehelgensaften som feires den 31. oktober, dagen før allehelgensdag den 1. november. 

Halloween er en kristen høytid hvor kirken minnes kjente og ukjente helgener, og vi minnes våre døde ved å tenne lys på gravene. Den norske kirke feirer helgemesse (allehelgensdag) første søndagen i november.

Hva-er-halloween?

Halloween-feiringen med utkledde barn som går fra hus til hus og tigger godteri med ordene “trick or treat” har lange tradisjoner i USA. Det har i de senere årene også blitt en tradisjon her hos oss, hvor barna kler seg ut og tigger godterier på dørene med uttrykket “knask eller knep”.

I USA er det også lange tradisjoner for å bruke gresskar “pumpkin” i både mat og dekorasjoner til Halloween, og mat og drikke med krydderblandingen pumpkin pie spice mix (som betyr gresskarpai-kryddermiks). Det er nesten like vanlig som å bruke selve gresskaret.

Pumpkin Pie – eller gresskarpai som det heter på norsk blir tradisjonelt spist i løpet av høsten og vinter til Thanksgiving og jul i USA, men den er ikke så vanlig her hos oss.

Kokt eller bakt gresskar kan brukes i grønnsakmoser elller som ingrediens i kaker, brød, muffins, smoothies og lignende.

Rått gresskar kan brukes i for eksempel gresskarmuffins eller du kan lage pasta av rått gresskar eller butternut squash-gresskar.

Pumpkin Pie Spicekrydderblanding inneholder typiske “varme” krydder og ligner på vårt pepperkakekrydder. Den kan brukes i kaffedrikker eller drinker, i kaker frokoster med yoghurt eller cottage cheese, på pannekaker og frokostblanding.

Oppskrifter med gresskar eller Pumpkin Pie Spice krydderblanding

Se også 101 tips til Halloween og Halloween-drinker og cocktails. Ta en titt og bli inspirert!

Ha en festlig halloween!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.