Hjem   Om meg   Kontakt
[MENTAL HELSE] Ny bolig, ny energi | Marianne de Bourg
16159
post-template-default,single,single-post,postid-16159,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[INTERIØR] Ny bolig, ny energi

Er det vanlig ikke å trives sånn umiddelbart når man har flyttet inn i ny bolig? At det føles så feil når den lukter annerledes? At boligen bærer for mye preg av andres smak? Å føle at forrige beboeres energi fremdeles er tilstede? Å rett og slett ikke føle seg hjemme i ny bolig…?

Vi har nylig flyttet inn i en gammel leilighet og føler at den ikke ennå helt er ”vår”. Den har en egen lukt som ikke er vår. Det var kanskje det verste i begynnelsen. Den har riper og hakk og er slitt mange steder hvor jeg innbiller meg at det som sitter i disse sprekkene ikke kan vaskes bort. Den har farger jeg ikke liker. Gulv også. Og et kjøkken der vi nesten ikke har orket å lage mat. Men sånn er det jo. Med mindre man kjøper splitter ny bolig, er det mennesker som har levd der og satt sine spor.

Så, hva kan løsningen være for å gjøre det mer til sitt eget?

MENTAL-HELSE-Energi-i-ny-bolig

I skjellene, maling fra Butinox.  Bak: 5831 Kyst. Foran til venstre: 5750 Perle. Til høyre, bak: 5832 Bris. Foran til høyre: 5585 Fjell. Helt forrest: 5837 Korall. Foto: Per Erik Jæger

Jeg tenker at det å male alle flater gjør at det føles rent. Jeg synes faktisk at lukten av nymalt ikke lukter vondt, men gir assosiasjoner til noe som er nyoppusset, rent og friskt. Og selvfølgelig ikke velge i de samme fargene som har vært på veggene før, men nye farger som føles mer mine. En annen fordel med nymalte vegger er at alle spikerhullene sparkles og males over. Det ser plutselig skikkelig og ordentlig ut.

En tapetsert vegg som gjør for mye ut av seg, kan med fordel skiftes ut. Mønster sier jo mer om stil enn en enkeltfarget vegg. Vi erstattet raskt en brun stormønstret tapet med 70-tallsmønster til en lys og diskret tapet som står i stil til husets stil og arkitektur.

Å gjøre rent skikkelig er et must. Selv om boligen skal være vasket, vil selve flyttingen med flyttefolk som går inn og ut med sko skape mye skitt, og pakking opp og ned av tekstiler og pappesker skaper bøss og støv.

Vi har også valgt å ha en annen løsning på valg av rom, blant annet valgt et annet rom som soverom, sofa og spisestue er annerledes plassert og så videre. Det gjør at stedet føles mer ”vårt”.

Men lukten som ikke er ”vår”, den er der fremdeles. Hva kan gjøres med den? Kanskje å male alle vegger? Male gulvene…? Det vil kanskje skape et friskt pust, bokstavelig talt…?

Verre er det at vi ikke trives eller liker å lage mat på kjøkkenet.
[Les mer om vår kjøkkenvegring].

Jeg tar gjerne imot råd, tips og hører om andres erfaringer,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.