Hjem   Om meg   Kontakt
Ain't no sunshine… | Marianne de Bourg
16116
post-template-default,single,single-post,postid-16116,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Ain’t no sunshine…

Kjøkkenet har lenge vært favorittrommet, det stedet vi trives aller mest. Kanskje fordi mat og drikke alltid har vært en stor del av livet mitt.

[Her kan du lese historien om da jeg kjøpte 10-kilos sekker med økologisk kål og kålrot som sto og råtnet].

MENTAL-HELSE-Trivsel-på-kjøkkenet

Er dette vårt nye kjøkken? Et kjøkken hvor vi kan trives…? Kjøkken/foto fra IKEA

Nå er ikke lenger kjøkkenet favorittrommet og hverdagslivet på kjøkkenet leves ikke på samme måte.

Fredager er ikke lenger pizza-aften med diverse pappa-pizzaer på menyen. Hvor jeg får æren å sitte til pynt med dagens aviser, iPad, A-magasinet og et glass vin mens vi snakker om ukens små og store hendelser.

Lørdag er ikke lenger dagen hvor jeg lager noe helt nytt og komponerer en ny drink. Hvor jeg lager indisk mat ikledd ekte indisk festantrekk og hører på indisk musikk. Heller ikke kvelder med gresk meny og gresk musikk, hvor maten lages iført en lett sommerkjole. Eller tex mex-aften med cowboyhatt og Jimmy Buffet på anlegget.

Kjøkkenet har dessuten vært stedet hvor det alltid har stått friske blomster en vase. Men ikke nå lenger. Vi har flyttet og ingen av oss trives på det nye kjøkkenet. Vi har verken lyst til å lage mat eller i det hele tatt oppholde oss på kjøkkenet.

Tenk at trivsel i boligen kan ha så mye å si.

Nå går det i hurtigmat som pølser i lompe og ferdig karbonader fra kjøttdisken og mangelen på trivsel går ut over både fysisk og mental helse.

Hva kan løsningen være for å trives bedre på det nytt kjøkkenet som vi i utgangspunktet synes er stygt/slitt/mørkt/for lite…og har dårlig feng shui?

Fin dag ønskes fra
Marianne

2 Comments
 • vnettum

  03/10/2014 at 7:12 am Reply

  Huff ja er helt enig. Jeg er ikke sånn kjempe glad i kjøkkenet, nå leier jeg jo bare men likevel. Det er helt ok kjøkken, men jeg må ofte streve og bruke mye energi i hue for å komme meg på kjøkkenet for å lage mat. Ikke har jeg plass til oppvaskmaskin så alt går til oppvask for hånd. Og det er egentlig greit, men med tanke på plassen vi har så er det ikke greit. Når man tar oppvask for hånd blir alt liggende utover benken som ikke er så alt for stor. og siden det tar alt for lang tid å tørke hver enkelt ting så må det stå å lufttørke og da tar det evigheter. Glass funker ikke å tørke for da blir det bare hår (selv av håndkler lagd for glass) så det går ikke. Så matlaging er ikke like lett å holde på med. blir ofte brødskiver, eggerøre (nesten ikke det heller for panna vår brenner seg fast selv om det ikke er riper og det er antibrennesegfast panne eller noe) så da blir det ofte her og karbonader fra pakke, pølser, middagsformer som bare er til å blande sammen og ha i en form i ovnen eller rett og slett ferdigmat fra utesteder. Flaut! Men innimellom bækker sambo og jeg hverandre opp litt mer og det blir middag på skikkelig vis en gang i blandt.
  Jeg har aldri opplevd å stå på et kjøkken hvor jeg virkelig har trivdes å lage mat på utenom skolekjøkken så jeg ønsker meg så ille et kjøkken jeg kan bo i nesten. Alt er kaos og vi har ikke lagringsplass så ting blir liggende litt her og litt der. Men vi har det rent 90% av tiden da så lenge det er jeg som holder på der inne!
  Men likte ideene dine med å bruke kostymer eller detaljer som går i samsvar med retten! Kjempegøy å gjøre med barn og på fester osv! Genialt :)

  • Marianne

   03/10/2014 at 9:49 am Reply

   Nå er det en liten stund siden jeg skrev innlegget (selv om det nettopp har blitt postet), og vi har bodd der en liten stund. Det går bedre nå på vårt kjøkken av flere grunner; mannen min malte kjøkkenveggene i grått, slik at vi ble kvitt de fargene vi ikke likte og den nye fargen gjør at kjøkkenet ser renere og ryddigere ut, vi har også kommet over den verste innflyttingsperioden og er mindre slitne slik at vi orker å lage mer ordentlig mat, jeg passer også på å ha masse friske urter der som jeg synes gjør mye for trivselen i et kjøkken.

   Jeg har også ryddet bort mesteparten av ting fra benkene slik at det blir bedre plass til å lage mat. Vi har dessuten blitt litt vant til kjøkkenet etter å ha bodd en liten stund der – du vet hvordan det er med at man etter hvert ikke ser det vante…

   Men kjøkkenet deres, kunne dere ha malt veggene? Det koster jo ikke så mange hundrelappene og hvis det kan gjøre noe med trivselen slik at dere lager mer og sunnere mat, er det jo verdt det. Og når du skriver at dere noen ganger, lager dere mat sammen da? Kanskje dere kan ha små prosjekter med å lage sunn og god mat sammen? Sette på musikk, åpne en flaske vin, gjøre litt hver, mens dere har en koselig kveld på kjøkkenet…?

   Jeg tenker også at et super-ryddig kjøkken med urter på benken nødvendigvis må være mer inspirerende enn når benkeplassen er liten og må brukes mye til oppbevaringsplass. Hva med å kjøpe en liten trillevogn på IKEA og ha alt som ikke får plass i skap og skuffer i? Kanskje det hadde gjort det mer inspirerende? Denne er veldig søt: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/30216536/

   I en leilighet vi leide for noen år siden, hadde vi forresten en mini-oppvaskmaskin ment for å stå på benken. Jeg vet ikke det er å få tak i, men det kan du jo eventuelt undersøke.

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.