Hjem   Om meg   Kontakt
Stekt tunfisk i hot kikertgryte | Marianne de Bourg
15990
post-template-default,single,single-post,postid-15990,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Stekt tunfisk i hot kikertgryte

Dette er en gjestebloggpost av Martin Sommer, 21 år,  opprinnelig fra Trøndelag, bor nå i Oslo hvor han studerer medisin ved UiO.

Martin om mat

– Utenfor studiene er jeg lidenskapelig opptatt av mat, drikke, helse og trening. Jeg setter pris på å kunne nyte kvalitetsmessig god mat. Men mener også at maten i hverdagen skal smake godt, være sunn, næringsrik og mettende. Som student vet jeg at økonomien kan være begrenset og ønsker derfor å kunne lage rimelig og rask hverdagsmat som dekker mine krav. Ønsker å kunne inspirere andre med mine forsøk på kjøkkenet.

Dette er studentmiddag på sitt beste! Sunn, proteinrik og kjapp middag trenger verken være dyrt, vanskelig eller tidkrevende.

Stekt-tunfisk-i-hot-kikertgryte

Foto: Martin Sommer

Denne smaksrike gryten med kikerter og tunfisk er perfekt fast food nå når høsten står for tur, og gradestokken kryper nedover.

Stekt tunfisk i hot kikertgryte
 
Oppskriften vil gi nok tomatsaus med kikerter til omtrent to store porsjoner, eventuelt tre mindre. Den er fin og fryse ned.
Oppskrift: Middag
Porsjoner: 2-3
Ingredienser
  • 1 boks hermetisk tunnfisk i vann
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 cm finhakket chilli
  • 1 ts garam masala
  • Salt og pepper
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks kokte kikerter
  • 1 finhakket rødløk
  • 3-4 fedd finhakket hvitløk
  • ½ chili
  • 2 cm fersk revet ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • Evt. 1 dl kokosmelk
Sånn gjør du
  1. Hell av litt av vannet fra tunfisken, og stek den sammen med resten av ingrediensene og smak deg frem med salt/peper. Sett til side.
  2. Hell oljen i en gryte, og tilsett finhakket rødløk, hvitløk og chili.
  3. La blandingen steke til løken blir myk, ta kjelen av platen og rør inn en god ss. garam masala.
  4. Sett deretter kjelen tilbake på platen, tilsett hakkede tomater, kikerter og revet ingefær.
  5. La gryten koke i omtrent 10 minutter.
  6. Rør evt. inn kokosmelk for et fyldigere resultat.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Deretter er det bare å fordele gryten i antall porsjoner. Tilsette den stekte tunfisken i dagens middag og server.

Som tilbehør kan man velge hva man måtte ønske, jeg valgte på dette bildet å dampe litt brokkoli som jeg fordelte på toppen og strødde noen peanøtter over. Stekt blomkålris er også å anbefale.

Martin-Sommer-på-Instagram

Følg Martin på Instagram: @mastinmat og #mastinmat

Smakfullt måltid ønskes fra
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.