Hjem   Om meg   Kontakt
3 tøffe typer | Marianne de Bourg
14989
post-template-default,single,single-post,postid-14989,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

3 tøffe typer

Aminosyrer har fått en egen serie her i bloggen og etter å ha skrevet om dem har jeg forstått hvor viktige de er for oss. Før sommeren startet jeg å bruke to aminosyrer; Glutamin og Arginin, og i sommer fant jeg Taurin i “billigkroken” i min nærmeste helsekost. 

KOSTHOLD-Aminosyrer

Det er for øvrig et supert tips å sjekke ut nedsatte produkter i helsekost. Mange produkter selges rimelig fordi de er i ferd med å gå ut på dato, fordi butikken skal slutte med produktet eller sitter med for mange på lager.

Ferien er definitivt over og det er på tide å komme inn i en god kosttilskuddrutine igjen. Aminosyrene står først på lista.Slik virker de:

Arginin er en aminosyre som bidrar til økt muskelmasse og sterkere immunforsvar. Den stimulerer utskillelse av veksthormoner, også kalt ”anti-aging”-hormoner som øker mengden næringsstoffer

Glutamin bidrar til en bedre fordøyelse ved å være den fremste energikilden til tynntarmens celler og immunsystem. Studier har også vist at glutamin har positiv effekt på slimhinner i fordøyelseskanalen og immunsystemet.

Taurin virker som en sterk antioksidant og er viktig for immunforsvaret, synet og sentralnervesystemet. Taurin gir økt ytelse ved trening, da man har sett at taurin kan motvirke utmattelse og øke arbeidskapasiteten til muskler.

Mange andre kosttilskudd står på lista over hva jeg bruker daglig og i perioder. Nå utover høsten blir det nok også flere tilskudd for immunforsvaret, omega-3 og D-vitaminer. Flere bloggposter om disse kommer – følg med!

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Ønsker deg en frisk dag,

Marianne

Bli fan av bloggen på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.