Hjem   Om meg   Kontakt
[Aminosyrer] Taurin | Marianne de Bourg
13370
post-template-default,single,single-post,postid-13370,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[Aminosyrer] Taurin

Dette er en artikkel i serie om aminosyrer [Hva er aminosyrer?]

Ingeniørfruen-om-amonisyrer-Taurin

Taurin

Aminosyren taurin kan motvirke muskeltretthet under fysisk belastning, stabiliserer blodsukkernivået og kan virke svakt blodtrykksenkende.

  • Kan motvirke muskeltretthet under fysisk belastning
  • Sterk antioksidant
  • Svakt blodtrykksenkende
  • Stabiliserer blodsukkernivået

Taurin er et svovelholdig aminosyreliknende stoff, som på grunn av sin kjemiske struktur betegnes som en aminosyre. Taurin produseres i kroppen av aminosyren cystein og vitamin B-6 (pyridoksin).

Taurin virker som en sterk antioksidant og er av stor betydning for et godt immunforsvar, syn og sentralnervesystem. Aminosyren taurin er generelt viktig for hjerte/kar-funksjon, immunforsvar, syn og sentralnervesystem.

Taurin gir økt ytelse ved trening, da man har sett at taurin kan motvirke utmattelse og øke arbeidskapasiteten til muskler. Taurin regulerer elektrolyttbalansen i kroppen, noe som kan virke lett senkende på blodtrykket og kan motvirke lette kramper i bena.

Taurin stimulerer dannelse av galle, som er viktig for god fettfordøyelse og kan virke lett kolesterolsenkende. Tilskudd av taurin kan også bidra til å øke glukosetoleranse og insulinfølsomhet hos diabetikere.

Kilde: Solaray 

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.