Hjem   Om meg   Kontakt
[Aminosyrer] Karnitin | Marianne de Bourg
13363
post-template-default,single,single-post,postid-13363,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[Aminosyrer] Karnitin

Dette er en artikkel i serie om aminosyrer [Hva er aminosyrer?]

Ingeniørfruen-om-aminosyrer-Karnitin

Karnitin

Aminosyren karnitin gir energi til musklene, bedrer utholdenhet, muskelutnyttelse og restitusjon. Viktig for fettstoffskiftet. Anbefales ved kronisk tretthet.

  • Viktig for fettstoffskiftet
  • Gir energi til musklene
  • Bedrer utholdenhet, muskelutnyttelse og restitusjon
  • Anbefales ved kronisk tretthet

Karnitin er et aminosyreliknende stoff, som på grunn av sin kjemiske struktur betegnes som en aminosyre selv om virkningen er mer lik det B-vitaminliknende stoffet kolin.

Aminosyren karnitin er sentral for fettstoffskiftet ved å bidra til transport av langkjedete fettsyrer til muskelcellene for nedbeyting av produksjon av energi til musklene. Karnitin bidrar til økt utholdenhet ved trening og hurtigere restitusjon ved å stimulere utskillelse av melkesyre.

Karnitin kan også redusere ketonnivåer i blodet, viktig ved dietter med høyt fettinnhold og lite karbohydrater.

Karnintin er viktig for hjertets omdannelse av fett til energi, og kan dermed bidra til bedre perifer blodsirkulasjon. Amoinsyren stabiliserer også blodsukkernivået hos eldre.

Tilskudd av karnitin kan vøre til god hjelp ved kronisk tretthet. Kroppens egenproduksjon av karnitin er helt avhengig av amionsyrene lysin og metionin samt vitamin C.

Kilde: Solaray 

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.