Hjem   Om meg   Kontakt
HUD & HÅR] "Medisin" mot solbrenthet i feriekofferten | Marianne de Bourg
13944
post-template-default,single,single-post,postid-13944,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

“Medisin” mot solbrenthet i feriekofferten

Ferien nærmer seg og jeg har begynt å planlegge hud- og hårpleieprodukter for å se om det er noe jeg mangler, og fordi jeg synes det er moro å planlegge og pakke. Her er kroppspleiproduktene som skal få være med i min feriekoffert i sommer. 

Sommer er her og forhåpentligvis snart også etterlengtet brunfarge. Jeg satser på å føle meg fresh med fin brunfarge og fylle opp D-vitaminlageret for hele vinteren (er det mulig?).

Men. Min lyse hud klarer nesten hver eneste sommer å bli solbrent, selv om jeg selvfølgelig prøver å unngå det. I ÅR SKAL JEG IKKE BLI SOLBRENT!

Jeg skal virkelig gjøre en innsats for å unngå dager med solbrent hud i begynnelsen av ferien. Jeg skal prøve å ikke bli fristet til å sole ansiktet, der jeg veldig lett får temmelig stygge pigmentflekker.

Jeg skal bygge opp brunfarge gradvis med selvbruningskrem, bruke høy solfaktor, sørge for at hud (og hår) er mettet med fukt og fett, bruke solpudder og kroppsolje med farge og shimmer som gjør at ser brun og fresh ut.

Her er årets “medisin” mot solbrenthet som får være med i min feriekoffert:

Solkremer-selvbruning-og-hudpleie-i-feriekofferten

Foto: Ingeniørfruen

Produkter fra øverst til venstre:

1. SOLBESKYTTELSE TIL ANSIKTET: Jeg får lett pigmentflekker i ansiktet av solen og skal være supernøye med å smørem meg her. Bruker La Roche-Posay Anthelios XL Fluid SPF 50+. Ultralett krem absorberes øyeblikkelig, kjennes usynlig på huden og etterlater ingen hvite merker. Uten parfyme og parabener. Kr 206 på apotek.

2. OPPBYGGING AV BRUNFARGE: Et genialt produkt! Gradual Tan Moisturiser gir deg en gradvis farge i ansikt og på hals, samtidig som den fukter og gir næring til huden. Brukes daglig for en gradvis oppbygning av naturlig selvbruning til ansikt og hals. Ideell dersom du ikke tåler sollys eller vil unngå sol. Rik på prebiotika, antioksidanter og Omega-fettsyrer for å beskytte, balansere og nære. Gradual Tan Moisturiser fra Green People. Kr 199 på Greenpeople.no

3 + 4. SOLBESKYTTELSE TIL KROPPEN: Usynlig, fuktighetsgivende mist til kroppen med høy solbeskyttelse SPF 30 og SPF 50. Den fuktighetsgivende misten gir øyeblikkelig oppfriskning og velvære til huden. Absorberes raskt inn i huden og er vannresostenst. Veldig lett og rask å bruke. Kr 299 på apotek.

5. NÆRENDE OLJE TIL KROPP OG HÅR: Vichy Nutriextra tørrolje som jeg skal bruke som after-sun. Et sommer must-have for en vakker, myk og glatt hud og et blankt og fresht hår. Nærende multi-olje til kropp, ansikt og hår. Oljen trenger raskt inn i huden uten å etterlate en fet overflate. Inneholder hele 9 planteoljer fra macadamianøtter, riskli, jojoba, nype, koriander, solsikke og pasjonsblomst samt fra aprikos- og solbærkjerner. Kr 243  på apotek.

[Hva er tørrolje? – Tørrolje etterlater ikke huden med en klissete eller smussete følelse slik at du uten problemer kan ta på deg klærne med en gang!]

6. KROPPSOLJE MED FARGE OG SHIMMER: Jeg skal jukse litt også med Honey Bronze Shimmering Dry Oil – en lett og fuktgivende kroppsolje som gir huden en varig naturlig glød uten striper. Kr. 239, The Body Shop.

7. STICK SOM GIR BRUNFARGE OG SHIMMER: Body & Leg Shine fra The Body Shop er flere år gammel og utgått fra sortimentet. Jeg har bare en ørliten rest igjen, som jeg skal bruke opp i sommer. Elsker duften og synes den er superpraktisk, men blir erstattet med kroppsoljen over.

8. SOLPUDDER TIL ANSIKTET: Jeg er redd for rynker og skal sole meg lite i ansiktet, men heller jukse meg til brunfarge i ansiktet med mineral Bronzer som “får huden til å stråle med en naturlig og ungdomlig glød”, kr 439, Gaya. Fås kjøpt blant annet hos Coverbrands.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Forberedt på solen som aldri før!

Jeg skal dessuten passe på å smøre meg ofte, ikke ligge for lenge i solen av gangen. I år skal jeg ikke bli solbrent! Blir du lett solbrent eller får pigmentflekker? Hva gjør du i så fall med det? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under.

En fin sommer, feriepakking og reise ønskes til deg som skal ut og reise.

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

 

3 Comments
 • greatgreekfood

  09/07/2014 at 6:18 pm Reply

  Når jeg går på stranden ligger jeg alltid under parasollen, uten solkrem annet enn på nesa og på brystet (bruker bikinitopp altså, ikke misforstå :-) ), som beskytter når jeg bader. Blir fint og jevt brun, aldri brent. Før, da jeg lå og steikte i sola med høy solfaktor, ble jeg alltid brent et eller annet sted. Etter dusjen bruker jeg bare en kroppskrem fra Korres, fuktighet bevarer fargen like bra som after sunprodukter, synes nå jeg :-)

  • Marianne

   09/07/2014 at 7:40 pm Reply

   Det høres veldig riktig ut å ligge under parasoll. Jeg har jo sett at de lokale ligger under parasoll. Både i Hellas, Spania og Italia. Jeg har også veldig tro på at det som føles naturlig er riktig, f.eks. det å ligge i skyggen istedenfor å steike seg i sola, som du skriver.

   For oss som ikke er så ofte i “Syden”, er gjerne brunfargen et av de mange målene med reisen. Om det er bonus for den mentale helsen (det å følse seg vel) eller den fysiske (D-vitaminer/energi) kan vel variere, men ofte er brunfarge et mål. Da er det fort gjort å tenke at man blir ikke brun i skyggen. Det er da vi skal høre på de lokale/de erfarne (les: kloke :D) og rådet om å ligge uten beskyttelse i skyggen!

   Men hva med parasoll? Kan man som regel leie/få tak i/kjøpe det? Hvis ikke, og vi må nøye oss med å ligge i sola, er det viktig å smøre seg/beskytte seg, tenker jeg.

   After sun er heller ikke noe jeg har brukt særlig mye, hos meg har det gjerne gått i aloe vera.

   • greatgreekfood

    09/07/2014 at 9:22 pm Reply

    Kommer vel an på hvor du er, men i min greske nærhet (om jeg kan si det sånn) finnes det parasoller på de fleste strendene, og de koster sjelden mer enn prisen av drikkevarer som man kjøper fra kafeene som har satt dem ut. Eller, på mer avsidesliggende steder, er det i det minste noen trær. Jeg skjønner behovet for å bli brun, men jeg tror nok at “uten solkrem – med skygge” gjør oss minst like brune (og er sunnere) som “faktor type høy – i sola”, iallfall for oss som må bruke høy solfaktor for ikke å bli brent. Solen reflekteres jo, ikke minst fra havet, men de reflekterte solstrålene er selvsagt ikke så brennende. I tillegg må jeg si at det er utrolig mye mer behagelig å ligge under parasollskyggen enn å bli stekt av solen. Men sånn er jeg, noen liker følelsen av sol på kroppen, klart det også har sin sjarm.

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.