Hjem   Om meg   Kontakt
[Aminosyrer] Glutation | Marianne de Bourg
13357
post-template-default,single,single-post,postid-13357,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[Aminosyrer] Glutation

Dette er en artikkel i serie om aminosyrer [Hva er aminosyrer?]

Ingeniørfruen-om-aminosyrer-Glutation

Glutation

Aminosyren glutation er en kraftig antioksidant som beskytter cellene mot skadelige oksygenforbindelser og virker avgiftende.

  • Kraftig antioksidant
  • Viktig komponent i enzymet glutationperoksidase
  • Beskytter cellene mot skadelige oksygenforbindelser
  • Virker avgiftende
  • Beskytter mot luftforurensning, tungmetaller og frie radikaler

Glutation er et tripeptid sammensatt av de tre aminosyrene cystein, glycin og glutamin. Glutaionkomplekset er cellenes viktigste antioksidant som styrker immunforsvaret. Glutataion bidrar til å rense og beskytte kroppen for luftforurensing, tungmetaller og frie radikaler. Glutation virker som koenzym ved flere enzymatiske prosesser som beskytter kroppens celler, aller viktigst som komponent i det selenholdige enzymet glutationperoksidase.

Kilde: Solaray 

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, f
ølge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

2 Comments
  • Sølvi

    05/07/2014 at 6:58 pm Reply

    Hvor finner man dette? Noen matvarer? Kosttilskudd?

    • Marianne

      19/07/2014 at 1:17 pm Reply

      Beklager sent svar, denne kommentaren ble stoppet av spam-filteret. Glutation fås kjøpt som kosttilskudd i helsekost og på nett, for eksempel her: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/utrensing/Solaray-Glutation-50-mg-60-kapsler

      Og finnes i disse matvarene: Matvarer med høyt innhold av glutation: avokado, asparges og vannmelon. Ganske høyt innhold: grapefrukt, appelsin, jordbær, fersken, potet, squash, blomkål, brokkoli og fersk tomat. Noen kjøttvarer, særlig kokt skinke og magre koteletter av kalv og okse, inneholder moderate mengder. Koking, hermetisering og safting ødelegger en del av glutationet. Bruk mest mulig ferske eller dypfryste grønnsaker og frukter.
      Kilde: http://www.helseogkost.no/artikler/kosttips/antioksidanter

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.