[Aminosyrer] Glutation
Dette er en artikkel i serie om aminosyrer [Hva er aminosyrer?]
Glutation
Aminosyren glutation er en kraftig antioksidant som beskytter cellene mot skadelige oksygenforbindelser og virker avgiftende.
- Kraftig antioksidant
- Viktig komponent i enzymet glutationperoksidase
- Beskytter cellene mot skadelige oksygenforbindelser
- Virker avgiftende
- Beskytter mot luftforurensning, tungmetaller og frie radikaler
Glutation er et tripeptid sammensatt av de tre aminosyrene cystein, glycin og glutamin. Glutaionkomplekset er cellenes viktigste antioksidant som styrker immunforsvaret. Glutataion bidrar til å rense og beskytte kroppen for luftforurensing, tungmetaller og frie radikaler. Glutation virker som koenzym ved flere enzymatiske prosesser som beskytter kroppens celler, aller viktigst som komponent i det selenholdige enzymet glutationperoksidase.
Kilde: Solaray
✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️
Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!
Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post.
Sølvi
05/07/2014 at 6:58 pmHvor finner man dette? Noen matvarer? Kosttilskudd?
Marianne
19/07/2014 at 1:17 pmBeklager sent svar, denne kommentaren ble stoppet av spam-filteret. Glutation fås kjøpt som kosttilskudd i helsekost og på nett, for eksempel her: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/utrensing/Solaray-Glutation-50-mg-60-kapsler
Og finnes i disse matvarene: Matvarer med høyt innhold av glutation: avokado, asparges og vannmelon. Ganske høyt innhold: grapefrukt, appelsin, jordbær, fersken, potet, squash, blomkål, brokkoli og fersk tomat. Noen kjøttvarer, særlig kokt skinke og magre koteletter av kalv og okse, inneholder moderate mengder. Koking, hermetisering og safting ødelegger en del av glutationet. Bruk mest mulig ferske eller dypfryste grønnsaker og frukter.
Kilde: http://www.helseogkost.no/artikler/kosttips/antioksidanter