Hjem   Om meg   Kontakt
Kryddermiks: Tørket skall av sitron og appelsin | Marianne de Bourg
12318
post-template-default,single,single-post,postid-12318,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Kryddermiks: Tørket skall av sitron og appelsin

Har du presset sitron, lime eller appelsinsaft og sitter igjen med skallet? Neste gang kan  du tørke det og lage din egen saltblanding istedenfor å kaste det.

Tips: Forsøk å få tak i økologiske appelsiner og sitroner!

Ingeniørfruen-tørker-sitron-og-appelsinskall

Skrell frukten med en fruktkniv eller en grønnsakskreller. Foto: Ingeniørfruen

DIY Kryddermiks: Tørket skall av sitron og appelsin
 
Oppskrift: Tilbehør
Ingredienser
  • • 1 appelsin (gjerne økologisk)
  • • 1 sitron (gjerne økologisk)
Sånn gjør du
  1. Skjær av den fargede delen av skallet på sitron eller appelsin med en fruktkniv (eller potetskreller). Det hvite skal ikke være med. Legg strimlene med skinnsiden (innsiden) ned på en tallerkenog la dem tørke noen få dager til de har skrumpet inn og ikke lenger er fuktige. Smuldre skallet, eller om du har nok, kjør det i blender. Lagres i glass med lokk.

 

Tørket-skall-av-sitrus-hos-Ingeinørfruen

Legg skallet på en tallerken med skinnsiden ned / Foto: Ingeinørfruen

PS – Jeg fikk tak i økologisk sitron, men ikke appelsin, så denne vasket jeg godt først.

Ingeniørfruen-tørker-sitrusskall

Det ferdig tørkede skallet / Foto: Ingeniørfruen

Tips: Skallet ble ikke finmalt hverken i food processoren eller i morter. Her ville jeg brukt en kaffekvern/elektrisk kvern dersom jeg hadde hatt én.

Fremgangsmåten er hentet fra boka Naturlig mat, som jeg tidligere har omtalt.

Ingeniørfruens-tørkede-sitrusskall

Det tørkede skallet malt til pulver / Foto: Ingeniørfruen

Bruk:

Du kan bruke pulverisert sitrusskall i stedet for sitron- eller appelsinekstrakt.

Det tørkede skallet kan blant annet brukes i baking, i pålegg, syltetøy, drinker, krydderblandinger, i smoothies og til å smakssette sauser.

Dette var supergodt og jeg vil gjerne prøve å finne flere bruksområder. Kom gjerne med tips!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

4 Comments
  • greatgreekfood

    25/06/2014 at 12:26 pm Reply

    Her er et tips, lag appelsinsalt! http://godgreskmat.wordpress.com/2014/01/03/fileto-psariou-me-portokali-fiskefilet-med-appelsin/ Godt oppå mye!
    Og så er jeg litt usikker på om det blir det samme, men jeg vil tro at om du rasper av skrellet med en parmesanrasp eller noe, blir smaken den samme, men det tørker på et blunk!

    • Marianne

      26/06/2014 at 8:32 am Reply

      Takk for tips! Dette lest jeg om hos, og tenkte jeg skulle lage, men så har det gått i glemmeboken :D

  • Linda Marie Stuhaug

    25/06/2014 at 12:35 pm Reply

    For et genialt tips!
    Det er jo så masse smak i skallet på både appelsin og sitron. Perfekt som smaktilsetning i ulike desserter, konfekter eller sauser :)

    • Marianne

      26/06/2014 at 8:29 am Reply

      Ja, superenkelt, helt gratis, og så dufter det helt vidunderlig! :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.