Hjem   Om meg   Kontakt
Sandeltre | Marianne de Bourg
13178
post-template-default,single,single-post,postid-13178,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sandeltre

Sandeltre – eller sandalwood  er en lett beroligende olje, er bra for huden, ved arr og strekkmerker, god som parfyme, og bra for fordøyelsen. Denne oljen er en av de mest kjente afrodisiakiske oljene, særlig for menn.

Aromaterapi-hos-Ingeniørfruen. Sandeltre-Sandalwood

Foto via Pinterest

Sandeltre, eterisk olje av sandeltreet, er en klassisk, velduftende olje som virker lett beroligende og er velegnet som afrodisiakum.  Virker balanserende og nårende på tørr hud, fet hud, voksen hud, sprukken hud, arr og strekkmerker. Kan også virke lindrende ved lett kvalme. Fin som parfyme.

Plante: Santalum album
Familie: Sandeltre (Santalaceae)
Voksested: Indonesia
Plantedel: Kjerneved
Fremstillingsmetode: Destillering
Flyktighetsgrad: Base
Egenskaper: Beroligende og antiseptisk

Vanligste bruksområder: Afrodisiakum. Meditasjon. Blærekatarr. Kjønnssykdommer. Tørr hud. Våt eksem. Tretthet. Diaré. Kvalme. Luftveisproblemer.

Mentalt:

Sandeltre har både avslappende og fornyende egenskaper. Den bidrar også til å rose ned en urolig kropp og lindre nervesystemet. Sandeltre går godt sammen med rose mot angst.

Fysisk:

Sandeltre er en av de viktigste oljen mot infeksjoner i kjønnsorganene og urinveiene, som blærekatarr, hvit utflod, gonoré, uspesifikk urinrørsbetennelse og andre kjønnssykdommer. Den er antiseptisk og stimulerer kroppen til å kvitte seg med puss og smittsomme organismer. De oppløsende og antiseptiske egenskapen er gunstige i behandlingen av bronkitt, halsbetennelse og enhver kronisk luftveisinfeksjon, hvor den kan brukes som massasjeolje eller inhalasjon.

Kosmetikk og hudpleie:

Sandeltre har blitt brukt i århundrer for sine bløtgjørende og betennelseshemmende egenskaper som virker lindrende på tørr, kløende og betent hud. Mildt astringerende på fet hud. Kan brukes i krem eller hudvann eller som kompress.

Bruk: Badeolje, massasje- og hudolje, fordamping, kan påføres ublandet

Passer sammen med: Rose, benzoe, svart pepper, sypress, virak, bergamott, sedertre, sjasmin, palmarosa, sitron, myrra, neroli, vetiver og ylang-ylang.

Kilder: AromaterapiAqua OleumDen store urteboken.

PS – Gravide med nyreproblemer skal ikke bruke Sandeltre.
Kilde: Naturesgift.com

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du brukt sandeltre? Eller har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette?
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.