Hjem   Om meg   Kontakt
Sensitiv og sterk! | Marianne de Bourg
13124
post-template-default,single,single-post,postid-13124,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sensitiv og sterk!

– Det var ikke første gangen hun lurte på hva som var galt med henne. Var hun så sart som andre påpekte? Var hun virkelig så tilbaketrukket og annerledes som hun fikk høre at hun var?

Kanskje har du som mange andre en følelse av å ikke passe inn, av å oppfattes som sær og utenfor? Og kanskje føler du at du må skjule varheten din for inntrykk for omverdenen, fordi ingen andre synes å dele din intense opplevelse?

Det er ikke no galt med deg!

Du er bare sensitiv. Faktisk deler omlag 20 prosent av befolkningen den samme overfølsomheten for inntrykk, som fører til at de registrerer og tar inn alt som skjer rundt seg, på en mye mer intens og unik måte, enn de resterende 80 prosentene gjør.

Utdrag fra boka Sensitiv og sterk!

sensitiv_og_sterk

Tittel: Sensitiv og sterk!
Sjanger: Mental helse
Forfatter:  Ihrén Abrahamsson og Lian Kirksæther
Forlag: Pantagruel Forlag
Pris:  Kr 283 hos Adibris

“Sensitivitet er det samme som høysensitiv eller HSP (Highly Sensitive Person)”

Sensitiv og sterk! La det bli din styrke.

Forlagets omtale

Er du en av de ca 20 % av befolkningen som er høysensitive?

Eller er du rett og slett bare lei av det enorme presset fra samfunnet vi lever i, på at vi skal være en mester i alt? Har du eller jobber du med barn som er høysensitive?

Da er dette boken for deg!

Ofte er det slik at når dine egne og andres forventinger til deg selv blir for høye, bygger du opp en mur som du gjemmer deg bak. En mur som består av dine egne redsler og begrensninger, en falsk trygghet i en overveldende verden. Muren beskytter deg ikke, den hindrer deg i å leve livet ditt til det fulle. Oppnå et liv utenfor muren og nyt livet i harmoni med deg selv. Gå fra en tilværelse i svart-hvitt, til å leve et liv i farger, der sensitiviteten din plutselig får en mening! Kvitt deg med idealet om å være en gladiator på arbeidsplassen og i hjemmet, og et liv med daglig overstimulanse. Lev heller i takt med deg selv!

Lian og Ihrén er begge sensitive. Men de har funnet en måte å akseptere, takle og elske sin sensitivitet. De lever sine liv i dag som sterke, glade og sensitive mennesker. Med denne boken vil Lian og Ihrén hjelpe deg med å forstå hva det innebærer å være høysensitiv, samt gi deg nyttige og fine øvelser som vil guide deg til en enklere, bedre og lykkeligere hverdag!

“Sensitivitet er ikke en diagnose!”

Boken inneholder:

Kapittel 1 går igjennom den tilpasningsdyktige sensitive, og den indre drakampen som ofte utspiller seg hos den enkelte.

Boken viser til eksempler på sensitive som lever det gode liv i kapittel 2, på grunn av sensitiviteten sin, og ikke på tross av.

I kapittel 3 deler forfatterne sine personlige reiser, og hvordan de har opplevd sensitiviteten i deres egne liv.

I kapittel 4 fordyper de seg i hva sensitivitet egentlig innebærer, og skaper en klarhet rundt begrepet. Sensitiviteten er din styrke, og for mange er det mye å lære for å innse dette selv.

I kapittel 5 går de inn på ”gladiatoren”, idealet vi lever etter i samfunnet i dag.

I kapittel 6 åpner forfatterne døren til en dypere forståelse for hvorfor dette idealet sitter så dypt i oss.

Idealet blokkerer vår evne til utvikling, og kapittel 7 tar opp noen av de største blokkeringene vi sensitive ofte har.

Når du skaper en forståelse av hva som blokkerer deg, åpner det for nye muligheter. Det handler om å lære å elske de spesifikke egenskapene vi som sensitive er utstyrt med. Dette drøftes i kapittel 8.

I kapittel 9 gjøres det oppmerksom på de falske utveiene mange møter på veien til et enklere og rikere liv.

Den enkleste og raskeste veien til fremgang vises i kapittel 10.

I kapittel 11 presenteres verktøy som kan hjelpe deg i forandringsprosessen.

Når du begynner å bruke verktøyene og begynner å lytte til rådene i boka, vil du oppleve ulike åpenbaringer. Disse rådene går forfatterne nærmere inn på i kapittel 12.

For deg som har et sensitivt barn eller jobber med dem, finner du i kapittel 13 informasjon på hvordan du kan veilede barna på best mulig måte.

I kapittel 14 er det samlet ulike øvelser spesielt tilpasset sensitive i en forandringsprosess, som kan hjelpe deg til å snu sensitiviteten til din styrke.

For at du lettere skal finn styrken din som sensitiv, er det i kapittel 15 satt opp en liste med punkter som er avgjørende for din fremgang.

Boken inneholder også:

  • Om sensitive og matintoleranser.
  • Om sensitive og introverthet.
  • Om intuisjon og senstivitet.

 

Om forfatterne

Lian Kirksæther

Lian jobber som coach, veileder og kursleder og har møtt mange høysensitive i løpet av årene. Dette syntes hun var så interessant at hun valgte å spesialisere seg på temaet. Det førte til at hun også ble coach og kontaktperson for høysensitive gjennom Forneningen for høysensitive. Senere har jobbet hun i en prosjektgruppe med temaene høysensitive og arbeidsliv. Hun var i tillegg med å starte opp, og lede Åpent Hus for høysensitive og har i flere år vært aktiv som foreleser og kursholder rundt dette temaet.

Ihrén Abrahamsson

Ihrén jobber med mennesker innen bevisstgjøring og forandringsarbeid. Hun er coach og forfatter, og jobber med mennesker i alle aldre, og har lang erfaring med høysensitive. De siste årene har hun arbeidet intensivt med kompetanse- og lederutvikling for å gi ledere de beste verktøyene for at nå frem til både medarbeider og kunder. Hun har også har skrevet flere bøker rundt temaet sensitivitet, utgitt på både svensk og engelsk.

Forfatternes nettside

Sensitiv og sterk på facebook

Denne boken er skrevet for sensitive mennesker, som ønsker å finne tilbake til sin livsglede, en bedre helse og allmenntilstand. Forfatterne skriver: – vi er overbevist om at du kan lære deg å leve med sensitiviteten din, og la den bli din styrke!

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.