Disse grønnsakene er ikke bra å spise rå
Spiser du (som meg) mye coleslaw? Drikker du juice med grønnkål? Eller bruker du rå spinat i salaten?
Kålfamilien inneholder store mengder kalsium, jern og karotenoider, så vel som mange antikreftfaktorer. Disse matvarene er derfor supersunne og noe vi bør spise jevnlig, men de bør ikke spises rå.

Foto via Pinterest
Kål, brokkoli, rosenkål og grønnkål inneholder stoffe, kjent medisinsk som goitrogener, som forhindrer produksjonen av skjoldbruskkjertelhormoner.
Grønnkål, spinat og bladbete/mangold inneholder dessuten oksalsyre som blokkerer kalsium- og jernopptaket, samt irriterer munn og tarmkanalen.
Selv om spinat og kål er populært å bruke rå i salater, bør de derfor bare spises rå sporadisk. Koking ødelegger eller nøytraliserer disse skadelige stoffene. Det samme gjør fermentering.
Økologisk har mindre kreftkremkallende stoffer Det er også best å kjøpe disse grønnsakene økologisk. Dyrket grønnkål og andre mørkegrønne, bladrike grønnsaker gjødslet med nitrongjødsel har en tendens til å innholde nitritter, forbindelser som er forvandlet til kreftfremkallende nitrater og nitrosaminer i tarmen. Kilde: Nourishin Tradtions, Sally Fallon
✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️
Likte du dette? Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!
Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post.
No Comments