Hjem   Om meg   Kontakt
Forstoppelse | Marianne de Bourg
12692
post-template-default,single,single-post,postid-12692,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Forstoppelse

Hva er forstoppelse? Obstipasjon eller forstoppelse er en tilstand i fordøyelsessystemet hvor et individ opplever hard avføring som er vanskelig å eliminere. Det kan være ekstremt smertefullt og i alvorlige tilfeller lede til symptomer på tarmobstruksjon.
Kilde: Wikipedia

Ingeniørfruens-kjerringråd-mot-forstoppelse

Foto: Bloomingville

Og hva hjelper mot forstoppelse?

Kjerringråd mot forstoppelse

  • Spis fiken: Veldig effektiv på tom mage om morgenen.
  • Trykk på akupressurpunktet på den beinete V-en i området mellom tommel og pekefinger. Gjenta etter behov.
  • Spis masse vannmelon – det renser tarmene for avfallsstoffer.

Kilde: boka naturlig livsstil

  • Fiber i kosten øker tarminnholdet, tynner ut kreftkremkallende stoffer og sender dem av avgårde raskt slik at de får mindre kontakt med mottakelige celler i tarmveggen. Les mer: [De mest fiberrike matvarene]
  • Et gammel råd mot forstoppelse er å drikke sitronsaft i en kopp varmt vann uten tilsetning av søtningsmiddel, en halv time før frokost.
  • En teskje honning i en kopp varmt vann hver morgen før frokost virker også gunstig.
  • For å sikre at bakteriebalansen i tarmen er riktig, spis naturlig levende yoghurt, eller prøv et tilskudd av melkesyrebakterier. Hvitløk, løk og purre virker også bra.
  • Det finnes en lang rekke urtmidler mot forstoppelse. Fikensirup, linfrø, loppefrø og rødalmpulver er tradisjonelle behandlinger som alle virker bra. Helsekostforretningen skal føre disse midlene.

Kilde: Kvinnens urtebok

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Vet du om noe som hjelper mot forstoppelse?
Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.