Hjem   Om meg   Kontakt
Bananbrød/banankake | Marianne de Bourg
12505
post-template-default,single,single-post,postid-12505,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

RESTEMAT: Paleo bananbrød/banankake

Bananer går ikke akkurat ned på høykant når de har blitt brune, men kake får alltid plass i magen, så de brune bananene som var klare for søpla endte opp i en helsunn banankake – eller bananbrød om du vil. Det inneholder verken hvitt mel eller sukker, her er hvetemel erstattet med kokosmel og det er bananer og honning som søter kaka.

Ingeniørfruens-restemat-banankake

“Her dufter det honning….” Foto: Ingeniørfruen

Bananbrød / Banankake

Bananbrød – eller banankake kan spises som brødalternativ til frokost eller som kake.

 • 2,5 dl kokosmel
 • 2 modne bananer
 • 4 økologiske egg
 • 6 ss kokosolje ekstra virgin
 • 5 ss honning
 • 1/4 ts rosa Himalayasalt fint
 • 1 toppet ts kanel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ss rått vaniljepulver (jeg brukte 1 ts)

Mos bananene. Tilsett honning, kokosolje, vanilje og egg. I en annen bolle har du i kokosmel,salt,bakepulver og kanel. Bland det tørre sammen med det våte. Deigen/røren skal være ganske klissete. Ha røren i en liten brødform. Stekes i ovnen på 150 grader på midterste rille i 1 time.

Oppskriften er lånt fra Sana Bona.

Denne oppskriften er sukkerfri, glutenfri, vegetarisk/vegansk og laktosefri/melkefri. Den inneholder ikke soya og er tillatt på Paleo.

Hva mer kan brune bananer brukes til? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

5 Comments
 • Mona H-K

  25/05/2014 at 10:42 am Reply

  Genialt :) Å skjære de i biter, fryse de og så ha de i en kjøkkenmaskin gir en “iskrem” som jeg liker, bland gjerne med litt kakaopulver og lignende!

  • Marianne

   25/05/2014 at 10:51 am Reply

   Å nei – hvorfor tenkte jeg ikke på det! Jeg kastet nemlig de to siste bananene fordi jeg ikke gadd å bake enda en kake… Og iskrem av frossen banan VISSTE jeg egentlig om, jeg har jo laget det jeg også. Kakaopulver har jeg ikke prøvd i bananis, men en miks av banan og bær – og det er jo like godt som det er genialt. Takk for tips :)

 • Mona H-K

  25/05/2014 at 11:09 am Reply

  Null problem, bruker ofte litt proteinpulver jeg da for å få litt mer protein i det :)

  • Marianne

   25/05/2014 at 12:03 pm Reply

   Smart!

 • […] Bananbrød/banankake (Paleo) […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.