Hjem   Om meg   Kontakt
Patchouli | Marianne de Bourg
12487
post-template-default,single,single-post,postid-12487,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Patchouli

Patchouli (også kalt patsjuli) er en velduftende eterisk olje av patchouliplanten som virker balanserende og lett beroligende, virker som et afrodisiakum, passer for hud og hår, mot insekter og som parfyme.

Ingeniørfruen-om-pautchouli-i-aromaterapien

Foto via Pinterest

Plante: Patchouli (Pogostemon cablin)
Familie: Leppeblomstf (Labiatae)
Voksested: Indonesia
Plantedel: Blad
Fremstillingsmetode: Destillering
Flyktighetsgrad: Base
Egenskaper: Afrodisiakum, antiseptisk, antidepressiv, astringerende, styrkende, beroligende.

Slik bruker du patchouli

Bruk: Badeolje, massasje- og hudolje, fordamping. Kan påføres ublandet.

Hud og hår:

Oljen kan bidra til at friskt hudvev fornyer seg, og den er derfor velegnet til sprukken hud og ved lett eksem, mot fett hår, flass, kviser og fet hud, men også voksen og tørr hud, da den kan bidra til å redusere rynker, samt arr og strekkmerker. Mot væskende sår og brennkopper. Den er også et soppmiddel og kan brukes mot fotsopp og andre soppinfeksjoner.

Kropp:

Patchouli er bakteriehemmende og virusbekjempende. Pachouliens astringerende og styrkende egenskaper gjør den fin mot diaré – masser den inn på magen sammen med geranium. De stimulerende egenskapene kan også bidra til å lindre forstoppelse. Meget god i badevannet og holder insekter unna. Fin som parfyme og et ypperlig afrodisikum.

Psykologisk:

Er beroligende og kan brukes mot nervøsitet og utmattelse, stress og angst. Patchouli har en kraftig virkning på nervesystemet og virker som antidepressivum (for de som ikke misliker lukten).

PS – Små mengder patchouli virker oppkvikkende, store virker beroligende.

Passer sammen med:

Basilikum, bergamot, geranium, einer, lavendel, myrra, neroli, sedertre, appelsin, sandeltre, furu og rose.

Kilder: AromaterapiAqua Oleum, Den store urteboken

Likte du dette? Har du spørsmål, tanker eller erfaringer å dele? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-bøker-kropp-matoppskrifter-sunn-mat-oppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook. Registrer du e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” under bildet av meg, mottar du blogginnleggene mine på e-post. 

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.