Hjem   Om meg   Kontakt
Makrell i tomat, egg og salat (kr 22,02) | Marianne de Bourg
11395
post-template-default,single,single-post,postid-11395,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Makrell i tomat, egg og salat (kr 22,02)

Denne lunsjretten er sunn, billig og enkel. Den er faktisk så enkel som makrell i tomat, egg og salat. Makrell i tomat eller flykrasj som det også blir kalt, har ganske kraftig smak og lukt. Mange digger å spise makrell i tomat, men hater lukta når andre har det på matpakka. Jeg har alltid vært glad i makrell i tomat og spiser det ofte til lunsj, sammen med egg og noen ganger avokado. Makrell er jo en fet fisk som er proppfull av fett som er bra for oss. Den er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Marine omega 3-fettsyrer, som forebygger og bremser utviklingen av hjerte- og karsyksdommer og er blant de sentrale byggesteinene i hjernen.
  • Vitamin D, som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.
    KIlde: Godfisk
Ingeniørfruens-lunsjtips---makrell-i-tomat,-egg-og-salat

Foto: Ingeniørfruen

Makrell i tomat, egg og salat

Passer som frokost og lunsj. Eller som middag, når det skal gå superkjapt.

(1 porsjon)

  • 1 boks makrell i tomat
  • 3 egg
  • Salat (bruk den du liker best eller isbergsalat som er mye salat for pengene)
  • Salt og pepper (jeg bruker Herbamare urtesalt – nam!)

Ha egg i en kjele, dekk med kaldt vann. Kok opp og kok i 6 minutter. Skrell eggene og del dem i to. Legg salat, makrell i tomat og egg pent på asjetten.

Denne lunsjen er lavkarbo, laktosefri/melkefri, glutenfri og vegetarisk. Paleo også.
.

Budsjett

3 egg = kr 5,34
1 boks makrell i tomat = kr 12,20
1 pose salat = Pris varierer. Fra ca 10 kroner for minste salatpakke eller kjøp en stor isbergsalat (kr 17,90) og bruk til lunsj og middag hele uka. Da bruker du max 1/4 (kr 4,48) til et måltid.

Sum = kr 22,02

Enjoy!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-drikke-bøker-kropp-matoppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori-hjemmelaget-naturlig-sunn-ma-og-oppskrifter

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.