Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] FROKOST: Frokostblanding med rød bær | Marianne de Bourg
10961
post-template-default,single,single-post,postid-10961,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

[MAT] FROKOST: Frokostblanding med røde bær

Frokostblanding, müsli, cereal eller granola – er det nødvendig med oppskrift på dette da? Ja visst. Av tre grunner. 1) I frokostblandingen du lager selv kan du unngå hvitt sukker (som kjøpefrokostblanding gjerne er proppfull av!). 2) Mat du har laget selv fra bunnen av  er litt mer stas å spise (sånn har i hvert fall jeg det). 3) Du kan tilsette ekstra sunne ingredienser (som du har godt av og får god samvittighet av å spise).

Quinoa er et korn som inneholder alle essensielle aminosyrer og er demed noe så uvanlig som en komplett proteinkilde fra planterike. (Den perfekte proteinkilde for veganere!)
Det inneholder både sink og E-vtamin som er bra for immunforsvaret. Og er en god kilde til viktig fiber.

Valnøtter inneholder antioksidanter, B-vitaminer og E-vitamin. De er en god kilde til omega-3 (som øker fettforbrenningen) og folat (viktig i svangerskapet). Valnøtter inneholder også mye fiber.

Tranebær inneholder antibakterielle egenskaper og brukes for å forebygge og behandle urinveisinfeksjon. Det høye C-vitamininnholdet er også bra mot forkjølelse og influensa.

Ingeniørfruens frokostblanding med tranebær, bringebær og yoghurt

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Frokostblanding med quinoa, tranebær og bringebær

(1 stort glass)

  • 5 dl quinoaflak eller havregryn
  • 1 pose/boks valnøtter, hakket
  • 1 pakke tørkede tranebær
  • 1 dl vann
  • ½ dl olje, gjerne kokosolje

Ha quinoa-flak og valnøtter i en langpanne sammen med olje og vann, og rist på 150 grader varmluft i 30-40 minutter. Rør rundt i frokostblandingen et par ganger slik at den ikke blir brent. Avkjøl og bland i tranebær.

Frokostblandingen kan selvfølgelig varieres med det du vil av korn, nøtter,  frø og ulike tørkede bær.

Servér med: Nydelig med bringebæryoghurt (Yoplait Dobbel 0% Bringebær) og friske eller frosne bringebær. For ekstra fiberkan du ha i 1 barneskje FiberFin (gir lavere blodsukker, bra for tarmhelse og slanking m.m.). Den kan også spises med melk, rismelk, soyamelk eller nøttemelk.

Tips: Lag frokostblandingen klar på søndag – da blir frokost mandag morgen litt mer stas.

Glutenfritt? Quinoaflak er naturlig fri for gluten, eller bruk glutenfrie havregryn.

[Se også grunnoppskrift på frokostblanding]

God frokost!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-drikke-bøker-kropp-matoppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori-hjemmelaget-naturlig-sunn-ma-og-oppskrifter

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du denne oppskriften? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.