Hjem   Om meg   Kontakt
Slik rister du hasselnøtter | Marianne de Bourg
10464
post-template-default,single,single-post,postid-10464,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Slik rister du hasselnøtter

Nøtter blir myye bedre av en omgang i stekeovnen, tro meg! Å riste dem gjør at de blir sprøere og får en ganske annen smak, mer nøttete, om du skjønner. Og ikke minst kan det bitre skallet gnis av etterpå.

Ingeniørfruen tar av skallet på ristede hasselnøtter

Her har jeg ristet hasselnøtter, som jeg har brukt i frokost med kesamfrokost med yoghurt, men de er også bedre ristet hvis du skal lage din egen frokostblanding, nøttesmør, kryddernøtter eller i konfekt.

Sånn gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader. Sett dem på en stekeplate og rist dem i ca 12 minutter, til de begynner å dufte og skallet begynner å slå sprekker. Sjekk dem etter 10 minutter og ta dem i alle fall ut før de blir brent. Flytt gjerne på nøttene rundt et par ganger i løpet av steketiden slik at de blir jevnere stekt – eller ristet.

Ingeniørfruen-rister-hasselnøtter]

Finn da fram et rent kjøkkenhåndkle som enten er mørkebrunt eller sort – eller ikke så farlig om får farge av det sorte skallet. Gni og rull dem inni håndkle til alt eller mestepraten av skallet er fjernet. Det er litt jobb, men verdt det, jeg lover.  Det er ganske grisete, så det er lurt å stå bøyd godt over benken sånn at skallet ikke havner over hele kjøkkenet.

Da er det bare å ha nøttene over i glass.

Ingeniørfruens-ristede-hasselnøtter

Ha verdens beste dag!

Signatur - Marianne de Bourg, ingeniørfruen. Skriver om helse, diett, kosthold, cocktails, drinker, drikke, bøker, kropp, matoppskrifter, sex, samliv, trening, skjønnhet, kosttilskudd, helsekost, økologisk, naturmedisin, kjerringråd, sukkerfri, lavkarbo, lavkalori, hjemmelaget, naturlig, sunn, mat og oppskrifter.

2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.