Hjem   Om meg   Kontakt
Spirulina | Marianne de Bourg
9732
post-template-default,single,single-post,postid-9732,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Spirulina

SPIRULINA er en flercellet lyskrevende mikroalge. Den inneholder ca 65% proteiner av høy kvalitet med 18 aminosyrer inkludert 9 essensielle. Den inneholder vitaminer, mineraler, med et spesielt høyt innhold av vitamin A (betakaroten), B1, B2, B12, jern, og GLA.

Et utmerket supplement til mat, med høy næringsverdi og lite kalorier, som bidrar til et sterkt immunforsvar, virker avgiftende og er en naturlig antioksidant med betakaroten.

Spirulina har mange bruksområder: Som en proteinkilde i stedet for kjøtt, melk, egg og fisk. Som et kosttilskudd for de som ønsker å faste eller gå ned i vekt og som et kosttilskudd rik på vitaminer og mineraler.

Bruk:

I energidrikker av eplejuice, banan o.l. Varier gjerne med ulike fruktjuice som fersken, ananas, mango, aprikos, etc. Spirulina kan også blandes med forskjellige grønnsaker, tilsettes vegetabilske supper eller hjemmebakt brød.

Tips:

Lag en pesto av 1-2 ss Spirulinapulver, 2-3 fedd hakket hvitløk, 2 ss tørket basilikum, 1/2 kopp finhakkede valnøttkjerner, 2-3 kopp olivenolje, 1 kopp revet Parmesanost og pepper.

Ingeniørfruen tipser om SPIRULINA

Spirulina får du kjøpt her:

Spirulina-pulver (norsk nettbutikk)
Spirulina-pulver (norsk nettbutikk)
Økologisk spirulina-pulver
Økologisk spirulina-pulver (norsk nettbutikk)

Spirulina er vegetarisk, vegansk, laktosefri/melkefri, glutenfri, Paleo og sukkerfri.

Næringsinnhold pr 100 g:

Kilde: X-life

Kalorier: 10
Protein: 2 g
Karbohydrater: 0,6g

Ha en fin kveld!

Marianne de Bourg - Ingeniørfruen, signatur

8 Comments
 • Maria U

  04/03/2014 at 6:31 pm Reply

  Har nettopp begynt å spise spirulina, gleder meg til å finne felre måter å bruke det på. Pesto hørtes gøy ut!

 • Maria U

  04/03/2014 at 9:56 pm Reply

  Den veganske oppskriften ser også god ut, hadde vært kjempegøy å prøve med spirulina. Det skal jeg prøve å huske neste gang jeg lager pesto!

  Jeg samarbeider med Algeshop.no fremover, så kommer til å skrive masse om spirulina! Du må veldig gjerne dele tips med meg hvis du finner nye oppskrifter :D Skal ihvertfall prøve meg på spinat- og spirulinasuppe, og brokkoli- og spirulinasuppe. Og pesto, såklart :)

  • Marianne

   04/03/2014 at 10:05 pm Reply

   Åh, så moro! Da lover jeg å prøve noen av dine oppskrifter! Og jeg lover å dele dersom jeg finner noen nye spennende spirulinaoppskrfiter. Da “snakkes” vi da! :D

   • Maria U

    09/03/2014 at 8:43 pm Reply

    Vil tipse deg om at du kan vinne spirulina i en konkurranse på bloggen min nå :)

    • Marianne

     10/03/2014 at 7:15 am Reply

     Åh, takk! Jeg svinger innom :)

 • […] med en eller annen type grønt pulver hver dag og har tidligere skrevet om Barley grass/byggress og Spirulina. Her er et supersunt grønt pulver med vekster både fra vann og på […]

 • […] eget lite kapittel tar for seg tilskudd som kan brukes i juicene, som for eksempel spirulina og kokosolje. Suksesshistorier fra ivrige juicere krydrer […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.