Kakao med chili og appelsin
Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. Kakao er også perfekt drikke på tur!
Litt tøffere kakao med hint av varmende chili og forfriskende, C-vitaminrik appelsin. Og kakao, i hvert fall rå kakao, er godt for hjertet og skal forebygge både kreft og diabetes.
[Les mer om hva som er bra med kakao]

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg
Kakao med chili og appelsin
(3 porsjoner)
- 5 ss kakao
- 4-5 ss Sukrin Gold, eventuelt ditt foretrukne søtningsmiddel
- 1 liter melk
- 1 ts finhakket chili
- Revet skall av en appelsin
Bruk rismelk, soyamelk, mandelmelk for en melkefri/laktosefri variant, kokosmelk eller en blanding av 50/50 fløte/vann for en lavkarbo kakao.
Bland kakao, sukker og litt av melken i en kjele og kok opp. Spe med resten av melken og varm opp til kokepunktet. Tilsett chili og appelsinskall.
Istedenfor chili kan du bruke:
- kanel [dette er bra med kanel]
- kardemomme
- vaniljepulver
- mørk sjokolade
- litt espresso gir deilig mokkasmak
Passer perfekt sammen med kanel- og kakaomandler med appelsin.
Kakaoen er sukkerfri, glutenfri, laktosefrie/melkefrie hvis du velger alternativene til melk og lavkarbo med kokosmelk/fløte.
Følg med – nye oppskrifter på LØRDAGSGODT hver lørdag.
.
No Comments