Hjem   Om meg   Kontakt
Hjemmelagde sukkerfrie sjokoladebarer | Marianne de Bourg
8933
post-template-default,single,single-post,postid-8933,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hjemmelagde sukkerfrie sjokoladebarer

Dette er andre oppskrift i serien LØRDAGSGODT der jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. Første oppskrift var sjokoladekuler med peanøttsmak.

Disse sjokoladebarene er mektige med et hint av appelsin – de smelter nærmest på tungen og smaker nesten som konfekt. De inneholder mye energi og er ypperlige som turmat på skituren, kosemat på hytta eller lørdagsgodt til de små (og store!).

PST – Visste du at ved å spise sjokolade får du i deg det oppkvikkende stoffet anandamid – et endorfin som gir en følelse av velvære?

Barene er lavkarbo og sukkerfrie, glutenfrie og laktosefrie.

Ingeniørfruens sjokolade- og peanøttbarer

Sjokolade- og peanøttbarer

12 små barer (ca 4 porsjoner)

  • 250 g malte mandler
  • 150 g peanøtter
  • 200 g smør eller kaldpresset kokosolje
  • 2 plater 70% eller 85% sjokolade
  • 1 egg
  • Revet skall av en appelsin (helst økologisk)
  • 2 dl SukrinGold (eller ditt foretrukne søtningsmiddel)

Mal mandlene i en mandelkvern eller blender. Skyll saltet av peanøttene og grovhakk dem. Smelt smør og sjokolade. Visp egget og rør det inn i sjokolade- og smørblandingen sammen med de malte mandlene, revet appelsinskall, peanøttene og SukrinGold. Hell massen over i en liten ildfastform, ca 20x30cm. Fordel det jevnt utover. Stek på 200 grader i ca 20 min. Avkjøl og sett i fryseren i ca 1 time. Del opp i passende porsjonsstørrelse.

Barene er lavkarbo, sukkerfrie, glutenfrie, laktosefrie/melkefrie. Hvis du ikke tåler smør, kan du bruke kaldpresset kokosolje isteden.

Følg med – nye oppskrifter på LØRDAGSGODT hver lørdag.

Bon appétit!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.