Hjem   Om meg   Kontakt
Enkle drinker med kun to ingredienser: Gin & Tonic | Marianne de Bourg
9042
post-template-default,single,single-post,postid-9042,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Enkle drinker med kun to ingredienser: Gin & Tonic

Her kommer drink nr 3 i serien Enkle drinker med kun to ingredienser hvor ukens drink er Gin & Tonic

“Cocktailen Gin & Tonic ble introdusert i India og andre tropiske regioner hvor malaria var et vedvarende problem. På 1700-tallet ble det oppdaget at kinin kunne brukes til å forebygge og behandle sykdommen, derfor fant britiske offiserer at de kunne tilsette en blanding av vann, sukker, lime og gin til kinin for at det skulle smake bedre. I dag inneholder Tonic Water bare en mindre mengde kinin.”
Kilde: Wikipedia

Oppskrift på enkle drinker med kun to ingredienser: Gin & tonic

På bildet: Klassisk Grand Cru longdrinkglass fra Rosendahl. Foto: Marianne de Bourg

Ingeniørfruens Gin & Tonic med lime

Foto: Marianne de Bourg

Gin & Tonic

(1 glass)

4/8 cl gin
Fyll opp is og Tonic water

Fyll ett glass trekvart fullt med is. Ha i et målebeger (4 cl) med gin og fyll opp glasset med Schweppes Tonic water. Ha gjerne i noen limebåter.

Tradisjonell garnityr for Gin og tonic er en båt lime hvor det er skviset ut limejuice i drinken først. I min drink brukte jeg båter av en hel lime. Det gir smak og drinken blir lekker!

Idemagasinets enkle drinker-- Gin & Tonic

Foto: Marianne de Bourg

Her litt om viktigheten av optimal tonic og is fra produsenten av Explorer Gin:

Tonic er noe man bør gi litt ekstra ettertanke – det er jo tross alt en stor del av innholdet i drinken. Ikke bruk tonic fra en literflaske du åpnet for fire dager siden. Sjansen er stor for at futten er borte, og det resulterer i en tam, uappetittlig GT. En god gin fortjener en duggfrisk tonic, gjerne fra småflasker som forsikrer at all kullsyren fortsatt er på plass. I tillegg finnes det en haug ulike smaker, slik at du kan finne den tonicen du liker best.

Isbiter er også en viktig del av helheten. Har du noen gang lurt på hvorfor bartenderen fyller drinken din til randen med is? Et glass fylt med isbiter gjør nemlig at drinken holder seg kald lenger, samt forhindrer at den blir utvannet fordi isen smelter saktere. På den måten har du glede av drinken din fra start til slutt, uten en utvannet og dårlig avslutning. Med noen mynteblader eller timian som garnityr er drinken komplett – og selv den mest skeptiske vil kunne innrømme at Gin & Tonic ikke er så verst allikevel.

Musikk tel arbe’ – Billy Joels Piano Man:

“It’s nine o’clock on a Saturday
The Regular crowd shuffles in
There’s an old man sitting next to me
Makin’ love to his tonic and gin”

Enjoy!

Tips: Drink nr 1 og 2 i serien Enkle drinker med kun to ingredienser er Greyhound og Rom og cola.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.