Hjem   Om meg   Kontakt
10 hemmelige skjønnhetstips | Ingeniørfruen | Marianne de Bourg
8506
post-template-default,single,single-post,postid-8506,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

10 hemmelige skjønnhetstips

Her har jeg samlet mine tidligere poster med skjønnhetstips.

Ingeniørfruens 10 hemmelige skjønnhetstips

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

1 Mirakelmiddelet

Denne Aloe Vera-geleen har jeg brukt som universalmiddel i mange år, i hvert fall siden ungene var små, og  jeg har det alltid hjemme.

Ingeniørfruen tipser om Aloe Vera

Den friske geleen har blant annet blitt brukt for å hele brannskadet hud og dermed har jeg tenkt at denne geleen må også være genial for rynker. Jeg bruker å smøre inn huden for å fornye og reparer om natten.

Jeg bruker den også på den tynne huden på halsen og brystet på natten. Veksler mellom kremer som tilfører fett/næring og denne som renser.

Noen ganger når det ikke passer med fet håndkrem (fordi jeg skal bruke hendene til for eksempel matlaging), har jeg smurt inn et tynt lag Aloe Vera etter håndvasken.

Vi har alltid Aloe Vera hjemme og med i kofferten på ferie, og den blir brukt mot solbrenthet, kviser, instektstikk, eksem m.m.

Ifølge Wikipedia brukte greske og romerske medisinere planten som legemiddel for å lege sår. Det gamle Egypts dronninger forbandt bruken av planten med søken etter skjønnhet, Det klare, geleaktige fruktkjøttet i aloe vera-bladene virker rensende, betennelsesdempende, lokalbedøvende og kløestillende. Den friske geleen kan derfor brukes utvortes mot psoriasis, eksem, solbrenthet, insektstikk, kviser, byller, stråleskader, brannsår og brenning fra brennmaneter og brennesle.
Aloe Vera gel, kr 119

2 Grønn skjønnhet

Mitt aller beste triks for huden er å sørge for å putte i seg bra mat, drikke, kosttilskudd og fettsyrer som er bra for huden. Et produkt prøver jeg å huske å ta hver dag er dette:

Jeg bruker denne fra pukka:

Ingeniørfruen tipser om Clean Greens fra Pukka

Jeg prøver å huske på å ta 1 ts i vann hver dag før frokost. Det smaker friskt og grønt, som gress, men vet at noen synes den ikke smaker godt. Jeg føler meg så sunn når jeg drikker denne rare grønne drikken, så kanskje virker det Jeg føler at det gjør godt for kropp og hud.

En blanding av tolv klorofyll-rike matvarer inkludert organisk Spirulina, Grønnkålspirer og Hvetegress Juice Pulver som renser og avgifter blod og lever. Den nærer blodet, og kan redusere acne , betennelser og forbedrer huden.
Pukka grønt pulver, kr 250

3 Mat for huden

Evelle bruker jeg i perioder, da jeg som sagt har tro på at det aller viktigste for huden er du putter i deg. Jeg tror ikke all verdens kremer hjelper dersom huden ikke får det den trenger av riktig fett, antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Ingeniørfruen tipser om Evelle

Jeg har noen bekymringsrynker i panna som slo seg til ro der da jeg ble 30 og har vært der siden, så de er jeg godt vant med. Smilerynkene mine har kommet i løpet av de siste få årene, og de er helt greie. Men jeg ønsker meg ikke flere eller at de blir dypere, og her tror jeg forebygging er det beste.
Evelle, kr 329

4 Sensuelle lepper

Myke lepper er sensuelle lepper. Et annet triks jeg bruker er å smøre leppepomaden ikke bare på leppene, men også over leppene, det vil si der man får vertikale smårynker, såkalte røykerynker. Akkurat nå bruker jeg leppepomade fra Burt’s Bees:

Ingeniørfruen tipser om leppepomade fra Burts Bees

Jeg er nøye på hva slags type leppepomade jeg kjøper og bruker ikke leppepomader som inneholder mineraloljer og parabener. (Jeg elsker dessuten smaken av grapefrukt, derfor er denne leppepomaden perfekt for meg).

Men ikke all leppepomade er bra. Ifølge Klikk.no legger mineralolje seg kun utenpå leppene og gjør de myke på overflaten. Så fort mineraloljen er borte fra overflaten, vil leppene være like tørre som før du smurte dem. Dette gjør at man kan føle seg ”avhengig” av leppepomade, fordi det hjelper ikke til med å tilføre fett eller pleie til leppene.

Burt’s Bees produkter inneholder verken: parabener, sulfater, ftalater, petrokjemikaler, mineraloljer eller kunstige fargestoffer. De er heller ikke testet på dyr.
(Og jeg elsker designet på Burt’s Bees-produktene).
Burts Bees, kr 59

5 Babyføtter!

Et annet tips er en enkel metode for velstelte føtter. Når føttene mine er myke og  nysmurte og jeg vet at de er delikate med en fin neglelakk, føler jeg meg fin selv om ikke andre kan se det. Tørr hud på føttene er ikke særlig sensuelt, men kan være vanskelig å unngå dersom man ikke går jevnlig til fotpleie. Jeg kjøpte Baby Foot første gang før sommerferien – og den virket som bare det.

Ingeniørfruen tipser om Baby Foot

PS – Dersom du har mye hard hud på føttene, er det mulig at du trenger å bruke dette produktet mer enn en gang, for eksempel noen få ganger i løpet av året.
Baby Feet, kr 199

6 Det glemte stedet

A-creme fra Vita.no

A-creme

Den tynne huden på brystet er et sted man lett glemmer å ta vare på. Her vil alderen synes raskt, huden er tynn, får lett rynker og pigmentflekker av soling. Jeg bruker daglig å smøre huden på brystet med vitamin A-krem. Det går unna når man har rutine på det. Smører ansiktet og halsen med fuktighetskrem, deretter en “kladd” A-krem på brystet.

7 Hårvolum-trikset

Batiste tørrsjampo fra Vita.no

Batiste tørrsjampo

Et knallbra triks med tørrsjampo er ikke bare å bruke den mot fett hår, men å bruke den til å skape volum i håret. Spray røttene lett der du vil ha mer volum og rufs til.

8 Fyldig hår

Arcon-Tisane for fyldig hår. Fra Vita.no

Arcon-Tisane

Jeg har også tatt dette produktet i perioder. Det gir fyldig hår og er spesielt bra når man ammer og mister hår. Før kjøpte jeg bukkehornfrø (som dette produktet inneholder) på apotek og trakk te av frøene. Bukkehorn er også bra mot brystbetennelse som ikke er uvanlig å få når man ammer.

9 Big Sexy Hair

Big Sexy Hair hårspray fra Vita.no

Big Sexy Hair Spray

Hårspray er ikke noe jeg bruker daglig, men en lett dusj for å skape volum når jeg skal på være ekstra fin er et must. Hårspray er litt vanskelig, synes jeg. Det kan fort bli for mye, men trikset er å være lett på hånden. Det er ikke mye som skal til for å få akkurat passe mye volum i håret. Denne hårsprayen er en favoritt. Prøv da vel!

10 Blankt hår

Hårmaske fra Korres fra Vita.no

KORRES HÅRMASKE

En av mine skjønnhetsknep er å bruke hårkur- eller maske hver eneste gang jeg vasker håret. Ja, du hørte riktig. Hver gang. Jeg vasker håret annenhver dag, og når det er nystripet hver tredje dag. Fordi det ikke er nødvendig, men først og fremst for å unngå å slite på håret. Nå tenker du kanskje at dette tar for lang tid, men nei det tar ikke lang tid. Det første jeg gjør i dusjen er å vaske håret og skylle ut sjampo. Det neste er å ta i hårmasken som får sitte i mens jeg dusjer kropp. Til slutt har jeg i balsam som får sitte i mens jeg renser ansiktet. Jeg er ikke så nøye på minutter (jeg har naturlig nok ikke med klokke i dusjen…), så hårmasken sitter i så lenge det tar å vaske kroppen, altså noen minutter.

Mer om Korres: Det greske hudpleiemerket Korres er en favoritt. Knall at Vita er forhandler. Korres har mer enn 400 naturlige og sertifiserte økologiske produkter, med en hud- & hårpleieserie, en makeup-serie, samt solpleieprodukter og urtepreparater. Alle produkter er utviklet basert på fire grupper av naturlige ingredienser: urter med farmasøytiske egenskaper, urter fra gresk flora, matingredienser og høyeffektive naturlige ingredienser.

Ha en fortsatt fin kveld!

Hilsen Marianne :0)

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.