Hjem   Om meg   Kontakt
Selvfølelse NÅ! | Marianne de Bourg
8193
post-template-default,single,single-post,postid-8193,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Selvfølelse NÅ!

Tåler du ikke kritikk, ser du ned på andre, eller er du redd for å mislykkes? Da kan jeg tipse om en bok som kan hjelpe deg på veien til et mer positivt selvbilde.

Hva er selvfølelse?

Ifølge Wikipedia er selvfølelse eller selvaktelse/selvbevissthet, å akseptere seg selv som den en er, og være bevisst sin egen verdi. Begrepet selvfølelse brukes i psykoterapi, men også i dagligtale. Lav selvfølelse gjenkjennes med usikkerhet, selvkritikk og skyldfølelse.

Hvordan virker selvfølelsen i hverdagen?

Ifølge Tidsskrift for Norsk Psykologiforening har positiv eller negativ selvfølelse  innvirkning på humør og motivasjon. Høy selvaktelse gir som regel godt humør og selvtillit, slik at en tør gi seg i kast med utfordringer i tilværelsen. Lav selvfølelse fører gjerne til at en søker å unngå eller flykte fra oppgaver i livet som en ellers kunne ha løst.

– Man må trene for å holde selvfølelsen god, akkurat som man må for å holde kondisjonen oppe. Si «jeg er en verdifull person» til deg selv hver dag, sier forfatter av boka “Selvfølelse nå!”, Mia Törnblom til Rådet for psykisk helse. Hun gir også disse tipsene for å øke selvfølelsen:

  • Lag en daglig rutine der du kan bekrefte deg selv
  • Tillat deg å drømme • Ikke sammenlign deg med andre
  • Ta ansvar for å se deg selv som del av en sammenheng
  • Tilgi deg selv og dine handlinger
  • Vær takknemlig for det du har
  • Ikke vær sammen med mennesker som ikke er bra for deg

Kilde: Psykiskhelse.no

Boka ”Selvfølelse nå” gir deg et treningsprogram med skriveøvelser og praktiske arbeidsoppgaver.

Ingeniørfruen-tipser-om-treningsopplegg-for-selvfølelsen

Foto: Pantagruel

Omtale av boka fra forlaget:

God selvfølelse kommer ikke av seg selv, det krever intens jobbing og sterk vilje til forandring. Med denne boka får du verktøyet som hjelper deg mot målet. Denne boken handler om deg, dine tanker og følelser. Den handler om at du kan ta kontroll; at du selv kan bestemme hvordan du vil ha det og hvordan du ønsker å leve livet.

Mia Törnblom (f: 1967) er en svensk livsstilscoach, foredragsholder, forfatter og programleder på radio og TV. Hun er Sveriges fremste veileder innen personlig utvikling, og er en av Nordens mest kjente foredragsholdere og forfattere.

”Selvfølelse nå”, kr 121, Bokkilden.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.