Hjem   Om meg   Kontakt
Dekk nyttårsbordet med norsk design | Marianne de Bourg
8107
post-template-default,single,single-post,postid-8107,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Dekk nyttårsbordet med norsk design

Årets siste festkveld står for døren. Festbordet er dekket med håndlagede norskproduserte produkter til denne høytidelige kvelden. Det er både moderne, elegant og tradisjonelt.

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 1

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 2

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Ingeniørfruen tipser om festbord til nyttår 3

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Kortreist og håndlaget er trendy
Lokalproduserte varer og norsk design er så trendy som det kan få blitt. Interiørtrenden sier også at det gjerne skal være en miks av tradisjonelle og moderne produkter, og gjerne med et håndverkspreg. Som de håndlagede tinnprodukter fra Tinn-Per som dette bordet er dekket med.

Foruten en hvit enkel du og servietter i lin er det lagt kvister med reinlav langs midten av bordet. Det er også hengt opp en gren i taket over bordet. Enkelt, vakkert – og helt gratis! Legg merke til at bordet er dekket med lav bordpynt, slik at gjestene kan se hverandre over bordet.

Flere tips til dekking av festbordet

Bruk naturen: Naturmaterialer skaper liv på bordet! Kongler og kvister, mose og grener. Granbar, furu og reinlav. Alle vakre materialer du kan finne ute i naturen. Flere eksempler finner du her, hvor blomsterdekoratøren dekorerer med naturmaterialer.

Dekk med hvitt. Hvitt fungerer alltid! Som på dette vakre nyttårsbordet eller dette romantiske bordet for to. La duk, servise og servietter være hvite – og la pynten være blikkfanget – og eventuelt gjøre bordet fargerikt.

Bruk julepynten. Foruten naturmaterialer, kan julepynt og -kuler brukes. Plukk ned noe av julepynten fra treet og legg utover bordet, som i mange av disse 12 ulike ideene til julebord.

Bruk det du har. Alt behøver ikke være nytt – eller dyrt. Bruk det du har i skuffer og skap, som et hvitt laken brukt på dette bordet.

Skap frodighet. Fråts i frukt, bær og blomster, som på dette frodige julebordet med nyanser av rødt; aubergine, plomme og vinrødt.

Velg utradisjonelle farger. Det bør ikke være regler for borddekking. Bruk yndlingsfargene dine. Det kan gjerne være en utradisjonell kombinasjon, som på dette vakre bordet i turkis og lilla. Har du lyst, har du lov!

Da er det bare å ønske verdens aller beste ettermiddag og kveld.

Hilsen Marianne :0)

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.