Hjem   Om meg   Kontakt
Tradisjonelt julebord i rødt og grønt | Marianne de Bourg
7939
post-template-default,single,single-post,postid-7939,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tradisjonelt julebord i rødt og grønt

Tidligere har jeg vist fram et stramt julebord i sort og hvitt, et moderne festbord i turkis og lilla, og ikke minst 12 ulike ideer til julebord – både tradisjonelle og moderne.

Dette festbordet er pyntet med tradisjonell dekor, julekuler i rødt og grønt, kongler og furukvister. Bordet passer like godt til julens selskap som på julaften.

Og ideene, de kan også kan brukes også med helt andre farger.

Ingeniørfruens bord til julens selskap

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

KUL JUL: Bordet er tradisjonelt pyntet, men med en vri. Det er kreativ bruk av julekuler, de trenger nemlig ikke kun plasseres på treet. Her har både bord og vertinnegaven fått kreativ pynt med julekuler. Med andre ord – en kul jul!

Ingeniørfruens julekuler på etasjefat som dekorasjon

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

JULERØDT STILLEBEN: Stettefatet på bordet er fylt med røde julekuler. Noen matte og noen blanke. En lerkegren med små kongler og den røde glassfuglen på toppen pynter opp ekstra.

Ingeniørfruen har pyntet stolen til julens selskap

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

VÆR VELKOMMEN hver en gjest… På spisebordstolene har vi hengt et stripet kjøkkenhåndkle med en rød julekule i et bredt blondebånd over. Kulen ble knytt fast i enden av båndet.

Ingeniørfruens julekuler som borddekor på julebordet

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

BORDEKORASJON: Glassklokken er satt oppå tre julekuler, en fugl, en lerkegren med kongler og en liten grankvist. Klokken kan også settes på et lite fat og er da flyttbar.

Ingeniørfruens kuvert på julens festbord

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

KUVERTPYNT: En julekule i grønt og gull er festet rundt stoffservietten med et grønt fløyelsbånd. En liten kvist pynter opp.

Ingeniørfruens serviettpynt til julens bord

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

ENKELT: Fløyelsbåndet er trædd inn i opphenget på kulen og festet løst bak servietten. Grenen med en liten kongle på er stukket innunder fløyelsbåndet.

Ingeniørfruens pyntede vinflaske til vertinnen

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

VINDEKOR: Vinflasken er dekorert med en furugren, et hjerte i tre og en gullkule. En god idé istedenfor å la flasken stå som den er på bordet. Og lekkert når flasken er en vertinnegave!

I morgen viser jeg frem et moderne bord i hvitt og sølv som passer både til jul og nyttår.

Titt gjerne innom her mellom julaften og nyttårsaften – da viser jeg daglig fram ulike ideer til dekking av nyttårsbord. Altså hele 6 ulike ideer til borddekking fram til nyttårsaften!

Ha en fin førjulsettermiddag og -kveld

Hilsen Marianne :0)

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.