Hjem   Om meg   Kontakt
Varm toddy med rom, appelsin og krydder | Marianne de Bourg
7601
post-template-default,single,single-post,postid-7601,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Varm toddy med rom, appelsin og krydder

En toddy er tradisjonelt mye brukt mot forkjølelse og som en beroligende drink før leggetid, men her hos oss drikker vi toddy på ekstra kalde vinterdager. Denne toddyen med smak av appelsin, ingefær og kanel er en av mine favoritter.

Ingeniørfruens toddy med rom, appelsin, appelsinlikør og krydder

Grand Cru Soft hot drink-glass fra Rosendahl. Foto: Marianne de Bourg

Romtoddy med appelsin

(2 glass)

  • 2 cl ferskpresset appelsin
  • 2 ts honning
  • 1 cl appelsinlikør, Cointreau
  • 1 klype malt ingefær
  • 1 kanelstang
  • 4 cl rom, gjerne Mount Gay Eclipse
  • Varmt vann

Kok opp vann i en kjele eller vannkoker. Ha appelsinsaft, honning og ingefær i et glass som tåler varme. Hell over litt varmt vann og rør til honningen oppløst. Hell i mer varmt vann og ha til slutt i rom og appelsinlikør.

Ingeniørfruens krydrede romtoddy

Foto: Marianne de Bourg

Ha verdens aller beste fredag!

Hilsen Marianne :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.