Hjem   Om meg   Kontakt
Verdens beste krydderkake | Marianne de Bourg
6889
post-template-default,single,single-post,postid-6889,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Verdens beste krydderkake

Jeg har alltid vært veldig glad i pepperkaker og krydderkaker, og her om dagen kjente jeg at denne kryddersmaken var noe jeg trengte. Jeg tror kanskje det var været.

Ingeniørfruen redder verden med myk pepperkake

Photo: Ingeniørfruen

Av mangel på oppskrift på myk krydderkake, tok jeg utgangspunkt i oppskrift på sukkerkake fra boka Bakeglede uten sukker av Annika Rogneby. Den har jeg nemlig lagd med hell flere ganger før og jeg tenkte derfor at den burde kunne gjøres om til myk pepperkake, eller krydderkake om du vil.

Som sagt, så gjort. Jeg erstattet Sukrin i originaloppskriften med Sukrin Gold, som jeg synes smaker godt av karamell og jeg tilsatte 2 ss av mitt hjemmelagde pepperkakekrydder.

Du kan selvfølgelig også bruke en hvilken som helst nøytral formkakeoppskrift og tilsette et par spiseskjeer pepperkakekrydder.

Myk pepperkake

2 egg
1 ½ dl Sukrin Gold
150 g smeltet smør
½ dl vann
½ ts vaniljepulver
1 ½ dl mandelmel
1 ½ dl Bake Pro
1 ts bakepulver
2 ss pepperkakekrydder

Tips: Pumpkin Pie Spice miks kan brukes istedenfor pepperkakekrydder.

Sett ovnen på 175 grader. Strø en sukkerkakeform, springform eller silikonform. Rør sammen Sukrin Gold og egg med en miksmaster til det blir porøst. Tilsett smeltet smør og vann, og rør det hel sammen. Bland alle de tørre ingrediensene og rør inn. Stek kaken midt i ovnen i ca 30-35 minutter.

Kaka fikk deilig smak av krydder, men ble kanskje litt tørr og den kunne med fordel hatt glasur på. For eksempel en typisk gulrotkakeglasur bestående av smør, sukker/Sukrin og kremost. Jeg hadde ikke kremost, og dessuten var jeg utålmodig og begynte å spise av den mens den ennå var varm.

Denne kaka er deilig til en kopp krydderkaffe, en kopp krydderte eller kanskje chai latte.

PS – Pepperkakekrydderet inneholder mye kanel, som har massevis av helsefordeler. Les mer om kanel her.

Ha en fin søndag!

Hilsen Marianne :0)

 

 

2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.