Hjem   Om meg   Kontakt
Gammel garderobe - nye antrekk (15 tips) | Marianne de Bourg
5686
post-template-default,single,single-post,postid-5686,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Gammel garderobe – nye antrekk (15 tips)

Hva gjør man når butikkene bugner av høstvarer og kontoen er tom? Jo, man lager nye antrekk av de klærne som allerede finnes i garderoben.

Når jeg kjøper et nytt plagg er det aller morsomste å se hva slags nye antrekk jeg får ut av dette plagget. Jeg liker å prøve ut nye antrekk, finne spennende fargekombinasjoner, samt tilbehøret som hever antrekket.

Her er mine beste tips til hvordan få garderoben til å føles ny, og til å finne nye antrekk når du er lei av klærne dine.

1.  Selv om du er lei av favorittantrekket, er ikke alle andre det. Det er jo en grunn til at det har blitt en favoritt. Ta det på og lakker samtidig neglene i en smashing kontrastfarge som gjør at både du og andre kun legger merke til neglelakken den dagen…

2.  Finn fram en kjole som føles for fin til å gå med på en hverdag. Det er den ganske sikkert ikke, bare du har cardigan over finkjolen. Og eventuelt litt røffe støvletter som gjør antrekket mer uformelt.

3.  Jeg tar alltid utgangspunkt i hovedplaggene, det vil si buksa, skjørtet eller kjolen. Tar du utgangspunkt i et skjerf eller smykke, må du tenke nytt.

4.  En annen metode er å mikse antrekk for en uke på forhånd. Lag fem antrekk til kommende uke og heng på fem ulike kleshengere.  Er du ikke i humør til den røde kjolen på mandag er det lov å bytte til det grå antrekket du hadde tenkt på torsdag. Eller bare droppe å tenke dager, dersom du ikke skal noe spesielt den uken. Husk å ta med skjerf og tilbehør også.

5.  Ta fram et antrekk du har brukt mye, hvor den toppen passer så utrolig godt til den buksa og det skjerfet – og bytt ut ett av plaggene. Jeg havner fort i rutineantrekk, men selv om et antrekk matcher perfekt er det jo dumt å stoppe kreativiteten ved å kun bruke akkurat disse plaggene sammen.

6.  Selv lager jeg regneark hvor ulike plagg matches til nye antrekk. Sært, men veldig morsomt! Det lager nye kombinasjoner av plaggene. Veldig lurt fordi man gjerne finner noen favorittkombinasjoner med plagg, og da alltid bruker dette plagget i samme kombinasjon.

7.  Mitt beste jobbantrekk-tips er forresten strømpebukser i knallfarger. Mer fargerik strømpebukse-inspirasjon her.

Fargerike Dagny har tidligere fortalt om sin garderobe her og da delte hun dette tipset:

8. – Da vi flyttet inn i det nye huset, var det viktig for meg å få en god og funksjonell garderobe. Det er et walk-in-closet tegnet etter inspirasjon fra Carrie sitt i SATC. Alle kjoler, de fleste skjørt og blazere henger, og det gjør det utrolig enkelt å sette sammen antrekk. Du glemmer ingen plagg. Da jeg skulle fylle den, sendte jeg de siste plaggene jeg hadde i beige, grått og sort til Fretex, og det har gjort underverker for garderoben. Det er betraktelig enklere å jobbe med en garderobe som bare består av farger. Den føles større og mer fleksibel. Når jeg handler, er det også svært viktig at det jeg kjøper passer til 5-10 andre plagg jeg har i garderoben. Ikke at det er samme farge, men at fargen harmonerer.

Camilla med bloggen Stylistaz kan du lese om her, der har hun dette tipset til å få garderoben til å føles ny:

9.  – Jeg slenger alt jeg har på senga. Går over det jeg vil kvitte meg med og prøver å sette sammen antrekk på en ny måte.

Camilla har dessuten skrevet boken Få alle menn til å snu seg etter deg! Her er noen bra tips fra boken:

10. En sort dressjakke kan brukes til så mangt. På jobb over en bluse, til fest over en kjole eller på møter med jeans og en hvit t-skjorte under. Prøv deg fram og kombiner – og finn din favoritt. Her kommer en utfordring. Finn 10 måter å kombinere dressjakka på!

11. På dårlige dager, da ingenting i klesskapet passer…sats på et skjerf som henger nedover (også for å skjule en eventuell mage). Dette trikset er det mange kjendiser som benytter seg av. La skjerfet henge nedover, og bruk gjerne en frisk farge eller mønster.

12. Til fest: Det kan være kult å bryte av med å la bh-en synes under blusen. For eksempel en i rødt, rosa eller blått.

Boken Parisian Chic boken Parisian Chic hvor du finner de godt bevarte hemmeligheter om hvordan parisiske kvinner opprettholde uanstrengt glamour og en tidløs sjarm. Tips fra boka:

13. Bruk paljettgenseren med “herrebukser” (istedenfor skjørt)

14.  Se etter vintage herreskjerf – og bruk dem til alt.

15. Et velbrukt herrebelte passer til alt. Knyt det i en løs knute…

For mer antrekk-inspirasjon, ta gjerne en titt på disse mappene på Pinterest: Business ChicLeg Ware and My Style. Og har du lyst til å vise fram klesskapet ditt? Se her

Hva gjør du når du ikke har noe å ha på deg…?

No Comments
 • Camilla

  16/10/2013 at 4:23 pm Reply

  Jeg misunner deg de regnearkene, har ikke ork til å lage sånne selv, men det høres jo ekstremt bra ut! Hvis jeg føler jeg har tatt på meg et kjedelig antrekk en dag, bytter jeg til høyhælte pumps, det hever alltid antrekket. Har et par forskjellige stående på jobb, just in case jeg trenger å sprite opp jeansen og genseren. Jeg er ikke så glad i å festpynte meg, men slår et slag eller tre for hverdagspynting, med paljettjakka til boyfriendjeans, feks. :)

  • Marianne de Bourg

   16/10/2013 at 4:38 pm Reply

   Høyhælte pumps – smart, smart! Hva som helst blir jo lekkert da :)

   Og det er nettopp kontrastene (som i ditt paljettjakke og boyfriendjeans-antrekk) som forfatter Ines i boka Paris Chic fremhever som “chic”; jeans sammen med paljettsandaler (og ikke joggesko…), blyantskjørt med balettsko (og ikke høyhælet) – eller perlekjede med en rocka t-skjorte (og ikke en penkjole) m.m.

   Så – du er Paris Chic! :D

 • Camilla

  16/10/2013 at 6:14 pm Reply

  Tusen takk for omtalen Marianne. Kjempebra artikkel du har laget. Jeg deler den på facebook:-)
  Klem til deg:-)

  • Marianne de Bourg

   16/10/2013 at 6:31 pm Reply

   Åh, kjære vene – bare hhyggelig. Ikke så mye kanskje, men akkurat dette jeg falt for å skrive om i dag :)

 • greatgreekfood

  17/10/2013 at 8:45 am Reply

  Når jeg ikke finner noe å ha på meg, leter jeg fram et eller annet plagg jeg ikke har brukt på eeevigheter og tar utgangspunkt i det. Da dukker ofte nye, spennede kombinasjoner opp nesten av seg selv.

  • Marianne de Bourg

   17/10/2013 at 9:31 am Reply

   Smart!

   Jeg tenker da at de nye ideene til antrekk dukker opp fordi man får inspirasjon fra sesongens aktuelle trender. F. eks er en av høstens store farger vinrødt, og dette er kanskje en farge man ikke har tenkt på å kombinere akkurat dette plagget med før…

   Eller man har noe nytt i garderoben siden sist man brukte plagget, for eksempel et skjerf som man ikke har brukt til dette plagget før, og plutselig har man et helt nytt antrekk her også…

   Smart også fordi at det gamle plagg jevnlig trenger en vurdering om de er verdt å ta vare på…

   Takk for tips og for at du er innom! ☺

   • greatgreekfood

    17/10/2013 at 11:52 am Reply

    Ja, akkurat sånn er det!
    Bortsett fra at jeg ikke bryr meg om trender i det hele tatt, da :-) Kjøper nye ting fordi jeg liker dem, men ser sikkert ofte håpløst utrendy ut – dog kanskje forholdsvis original – til tider. Og det er helt greit for meg!

 • ellens oase

  20/10/2013 at 1:55 pm Reply

  Herlige tips Marianne, og jeg digger også den boka. Skal bli bedre på å forhåndslage antrekk rett og slett. Mitt tips er forøvrig at jeg rydder ut og inn sesongene. Da føles gamle klær nye når jeg tar dem frem igjen!

  God søndag til deg!

  • Marianne de Bourg

   21/10/2013 at 2:46 pm Reply

   Tusen takk, Ellen! Rydding av sesongens klær er også et bra tips. Da er vi kanskje heldige likevel vi som har liten garderobeplass :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.