Hjem   Om meg   Kontakt
Mine shoppingtips og tips til mat og drikke i Kroatia | Marianne de Bourg
4677
post-template-default,single,single-post,postid-4677,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Mine shoppingtips og tips til mat og drikke i Kroatia

Her tipser jeg deg om hva jeg har kjøpt og hva du kan se etter når du skal på shopping i Kroatia.

Kroatia er et rimelig ferieland og det er litt av hvert som kan være verdt å ta med hjem i kofferten. Jeg kjøpte flip flops, sommerklær, en hatt (til min mann), honning, et motemagasin og plommebrennevin. En souvenir måtte jeg selvsagt ha med, vi pleier å kjøpe med et reiseminne fra steder vi besøker. Denne gangen ble det en Madonna, i plast riktignok, men så tror jeg også at den bare kostet litt over tjue kroner.

Idemagasinets tips til hva som lønner seg å kjøpe i Kroatia

© FOTO: Marianne de Bourg

Her er hva du bør se etter hvis du skal shoppe i Kroatia:

Gode shoppingtips:

 • Olivenolje (god kvalitet)
 • Plommebrennevinet Sljivovica
 • Vin og brennevin generelt (billig)
 • Honning
 • Trøfler
 • Produkter laget av lavendel
 • Broderier
 • Bikinier (bra utvalg!)
 • Flip flops
 • Stråhatter/solhatter
 • Billige t-skjorter
 • Motemagasiner (moro å titte i selv om du ikke forstår språket)
 • Religiøse figurer/ikoner

Du bør spise:

 • Blekksprut
 • Fisk og sjømat generelt
 • Pasta, pizza og risotto
 • Ajvar (paprikasaus)
 • Trøfler
 • Pølser
 • Fasan

Og du får mye god lokalprodusert vin. Også må du selvsagt drikke det lokale øl (pivo), blant annet den lette Ozujsko, som også fås i smakssatte varianter, med for eksempel sitron. Et friskt øl med lavt alkoholonnhold – perfekt i varmen!

Jeg har også skrevet om fem gode (de beste!) restaurantene i Dubrovnik. Jeg har ikke prøvd dem selv, men tipsene kan være verdt å ta med seg.

Håper du fikk noen shoppingtips!

Marianne :)

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.