Hjem   Om meg   Kontakt
Gjesteinnlegg, min hverdag som passiv blogger | Marianne de Bourg
3894
post-template-default,single,single-post,postid-3894,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Gjesteinnlegg, min hverdag som passiv blogger

Jeg er gift med en blogger. På godt og på godt.

 

Det er (var) søndag ettermiddag i heimen og kjøkkenet ser ut som det gjorde en gang på 90-tallet når ungene var små og “hjalp” til med maten eller bakingen. Bloggeren raser rundt rundt med 3-5 ting på gang samtidig.

Min hverdag som passiv blogger

 

Akkurat nå er jeg prøvekanin for to forskjellige mango-drinker, én med vannmelon og én med aprikos. Parallelt med dette testes en tilsvarende drikk (uten alkohol) på minstemann for fintuning av smakskomponenter. Og parallelt med disse to bakes det ti (tror jeg) ulike børdvarianter og jeg er assistent-kokk – samtidig som jeg har drittjobben med å være drink-tester…

Blogger-mann

 

Jeg må mene noe om focaccia, parmesanmangden i muffins, steketid på pizzabunn, kjoler og neglelakk. Sist men ikke minst, jeg må mene noe om cocktails, og det er den letteste og beste delen av det å være passiv blogger :)

 

 

Det er andre ting som også er en viktig og fremtredende del av livet til en passiv blogger; lyden “dong-ding”.

Denne lyden fra bloggerens telefon betyr at noen har kommentert på bloggen. Mens Instagram og hvadetnåheter har egne lyder som er forskjellige fra bloggen. Disse andre lydene er kun til informasjon, mens “dong-ding” er ensbetydende med rask respons. Telefonen eller laptopen må åpnes raskt for å lese, og selvsagt svare på kommentaren. Fort. Alltid.

min hverdag som passiv blogger

Sitter vi for eksempel og prater, og “dong-ding” kaller, merker jeg at hun kikker på telefonen som kanskje ligger et stykke unna. Hun forsetter samtalen høflig mens blikket vandrer litt. “Kommentar-syken”. Da reiser jeg meg opp for å gjøre ett eller annet slik at hun får anledning til kaste seg over telefonen.

 

Av og til er jeg mer aktivt involvert. Som når jeg når jeg fotograferer eller får lov til å rydde kjøkkenet. Jeg er også aktivt involvert i oppgaver som å kjøpe ingredienser eller vin, hente lader til PC og vaske opp glass som ikke tåler oppvaskmaskin.

Ikke ulikt hvordan jeg aktivt involverte barna når de var små – jeg snekret for eksempel terrasse (eller noe annet praktisk man alltid driver med når man har hus) og barna fikk to plankebiter, spiker og hver sin egen lille hammer. Resultatet ble ofte to fine plankebiter festet sammen med en bøyd spiker. De var fornøyd og jeg var fornøyd.

Akkurat som nå – fornøyd som passiv blogger, prøvekanin og assistent.

Kjetil

5 Comments
 • Heidi Nylund

  29/06/2013 at 12:33 pm Reply

  Herlig :-)
  Livet som passiv blogger høres flott ut, Kjetil :-)

  • Marianne de Bourg

   29/06/2013 at 1:14 pm Reply

   Jeg har hilst ham, Heidi – og han bare flirer her :D

  • Kjetil

   29/06/2013 at 1:42 pm Reply

   Passiv! Se, nå har jeg trukket meg selv inn denne tilværelsen :-) Kjetil, den nye rosa-bloggeren.

 • Anette Willemine

  29/06/2013 at 1:25 pm Reply

  “Dong-ding”! Ny kommentar på plass. :) Haha, dette kunne like godt ha vært skrevet av Mr. Sunhome, han har mange av de samme “oppgavene” som deg, Kjetil! Noen er selvvalgt andre (kanskje de fleste) er valgt for ham. Her om dagen spurte jeg om han ble lei av å være involvert, hvorpå han responderte: “Nei, jøss jeg ELSKER å lære mer om farvelære og hvordan bordstyling får Middagsklubben til å føle seg ENDA mer velkommen!” Jeg tror egentlig ikke han var spydig…
  Husk på at dere gjør en strålende, og særdeles viktig jobb for oss. Vi trenger dere virkelig til å holde oss i anklene når vi henger fra gardintrappen for å ta et bilde i en optimal vinkel, og setter stor pris på at dere gidder å stille opp på alle våre krumspring for å lage gode blogginnlegg.
  Så tusen takk og lykke til videre med å bistå mange flere av Mariannes fantastiske innlegg!

  • Kjetil

   29/06/2013 at 1:45 pm Reply

   “Don-ding” sa WP-appen ved siden av akkurat nå, deg var meg selv.. Joda, helt seriøst, det er bare koselig å hjelpe til. Det tror jeg alle vi passive bloggere syntes.

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.