Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Grillet fjellørret med grillede søtpoteter med honning, smør og pekannøtter | Marianne de Bourg
3619
post-template-default,single,single-post,postid-3619,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Grillet fjellørret og søtpoteter med honning, smør og pekannøtter

Har du lyst på grillmat i dag? Da kan jeg tipse om en herlig miks av helnorsk grillrett og amerikansk BBQ; norsk grillet fjellørret og søtpoteter med honning, smør og hakkede pekannøtter. Med BBQ-saus på toppen.

Idemagasinets oppskrift på grillet fjellørret

Foto: Idemagasinet

Fjellørret BBQ-style

(4 porsjoner)

Vi fikk tak i den siste ørreten i fiskedisken og den var på 630 gram. Det holder akkurat til en familie på fire. Her kan du selvsagt også bruke laks.

 • 600 g fjellørret
 • 2 ss hakket fersk ingefær
 • 1 bunt persille
 • 1 sitron
 • 1 lime
 • 1 appelsin
 • Salt og pepper

Sånn gjør du:

Del appelsinen i to. Hakk ingefær og skjær sitron og lime i skiver. Snitt skinnet på ørreten. Fyll ørreten med ingefær og persille, og deretter lime og sitronskiver. Legg ørreten og de to halve appelsinene på grillristen og grill ørreten i ca 12 minutter, under grillelementet i ovnen eller på utegrillen. Når fisken er ferdig har du på BBQ-sausen og klemmer saften fra de grillede appelsinene over.

Idemagasinets oppskrift på grillet fjellørret

Foto: Idemagasinet

Og tilbehøret:

Idemagasinets oppskrift på søtpoteter på grillen

Foto: Idemagasinet

Grillede søtpoteter med honning, smør og pekannøtter

(4 porsjoner)

Her lønner det seg å forsøke å skjære potetene i like tykke skiver, sånn at de blir ferdige samtidig.

 • 1 kg søtpoteter
 • ½ dl mykt smør
 • ½ dl honning
 • ½ dl hakkede pekannøtter
 • Tørkede chiliflak
 • Urtesalt/salt
 • BBQ-saus til servering

Sånn gjør du:

Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Vask søtpotetene og skjær dem i ca 1 cm tykke skiver på langs. Legg dem på en grillrist og ha over klikker med smør, litt honning på hver skive, og et dryss med pekannøtter pluss chiliflak og salt til slutt. Grill dem i 3-5 minutter på hver side, og hell over BBQ-saus før servering.

Idemagasinets oppskrift på søtpoteter på grillen

Foto: Idemagasinet

Tips: Disse kan også grilles under grillelementet i ovnen. Det er altså ikke noe i veien for å grille hele året, for er man glad i grillmat behøver det ikke være sommer – og man behøver heller ikke å ha grill for å grille.

Idemagasinets oppskrift på grillet fjellørret

Foto: Idemagasinet

Drikke til:

Til disse to rettene passer det med øl av typen mørk lager, blonde og hveteøl.

Sjekk også ut drinkene som passer til grillmaten

 

11 Comments
 • bollefrua

  21/06/2013 at 6:29 pm Reply

  Ser utrolig DIGG ut! FINE bilder. God helg, chica:)

 • Anette Willemine

  22/06/2013 at 7:30 am Reply

  DÅN! Digger også amerikansk grillmat, og minnene strømmer på når du beskriver rettene jeg også har som favoritter. Søtpotet… absolutt den største overraskelsen, smaksmessig, da familien var i USA for første gang. Å spise på diners er et must når vi er der, får alltid en følelse av å bli hensatt til 50-tallet, med alle dets presise detaljer i interiør og stemning.
  Fristende forslag du har laget til konkurransen. Takk for at du deler spennende oppskrifter, må prøves ut. Vi spiser mye fisk her i huset, enten det er grillet, smørdampet, ovnsdampet, stekt eller bakt.
  Barbeque-drinken for menn skal definitivt prøves ut på Mr. Sunhome. Tror den kan falle i smak!
  Ha en strålende helg, selv om det regner! Vi skal være utendørs, om enn på terrassen.
  Klem,
  Anette Willemine

  • Marianne de Bourg

   22/06/2013 at 8:04 am Reply

   Ja, Anette – da deler vi en fetisj altså! :D

   Og vet du hva – jeg mener helt bestemt at amerikansk mat er undervurdert. Vi har i alle fall erfart på våre reiser rundt i USA at vi ofte har fått veldig god mat også på budsjett. Vi er jo fire sultne som skal spise og på en road trip som varer i tre uker, ja da blir matbudsjettet heftig, så vi er nødt til å spise rimelig også.

   Og et tips. Hvis du ikke har kokeboka Jamies Amerika, var den satt ned satt ned til kr 179 på min lokale Notabene og den har tidligere kostet 449 kroner altså. Jeg har ønsket meg den veldig lenge og nå var det bare å trekke kortet ;) Boka har fantastiske bilder og layout, og 350 sider med noe som ser ut til å være fabelaktige oppskrifter.

   Fisken ble veldig smakfull og da særlig med søtpoteter til. Hehe. Jeg lager ikke så mye fisk som jeg egentlig ønsker, jeg synes av en eller annen grunn at fisk er vanskeligere å variere – og få spennende enn kjøtt. Da kan jo riktig tilbehør gjøre susen…

   Du får prøve drinken ut på Mr. Sunhome…..hihi. Den er litt crazy, men mannen min likte den. Smaken vil selvsagt avhenge ganske mye av hvilken type BBQ-saus du bruker, noen er sterke og har mye røyksmak, mens andre er søtere, og er den veldig ketchup-aktig i smaken, kan det nok bli litt litt too much.

   Kanskje blir det terrassen i kveld her også. I all fall helt sikkert testing og foto av neste fredagscocktail. Jeg prøver (og feiler) og min bedre halvdel smaker og fotograferer. Bra teamwork ☺, men det ligger ganske mye jobb bak, som du vet – sikker like mye som de flotte interiørbilder i din blogg. (Ta en titt, kjære lesere – fin blogg!)

   Koselig at du kommenterer!
   klem marianne

 • […] til slutt å enes om en vinner i grillutfordringen (se den her) og det ble….. Bidrag nr, 41Fjellørret og bbq søtpoteter fra bloggen Cocktail Chic skrevet av Marianne. Marianne har tenkt kreativt rundt grillng (selv […]

 • […] har en ny fin side, annonserte vinneren av grillutfordringen nå i kveld. Det var meg. Juhuu! (Her er bidraget jeg vant […]

 • […] var bedt på grilling av BBQ-ribs nylig (I love BBQ!) og siden jeg kjørte ble jeg servert en alkholfri rosévin. Veldig hyggelig å få servert vin til […]

 • […] Ny grill er i hus (vunnet i Matbloggsentralens og Heinz grillutfordring. Og vi vant med disse […]

 • […] kan jo brukes for eksempel på disse søtpotetene (fra sommerens liksomgrilling i […]

 • […] var bedt på grilling av BBQ-ribs nylig (I love BBQ!) og siden jeg kjørte ble jeg servert en alkholfri rosévin. Veldig hyggelig å få servert vin til […]

 • […] er et par gode grilloppskrifter: Grillet fjellørret og grillede søtpoteter Du kan også lage drinker til […]

 • […] Grillet fjellørret med grillede søtpoteter med honning, smør og pekannøtter […]

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.