Hjem   Om meg   Kontakt
[INTERIØR] 55 enkle interiørtips | Marianne de Bourg
2436
post-template-default,single,single-post,postid-2436,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

55 enkle interiørtips

En fornyelse hjemmet behøver ikke være dyrt, vanskelig eller uoverkommelig. Små grep kan gjøre mye. Her har jeg samlet 55 tips som kan gjøre veien kortere mot drømmehjemmet.
.

RYDDIG OG RENT

Noe av det viktigste du kan gjøre er å rydde, renske ut og kaste. Hver enkelt ting kommer mer til sin rett, stemningen er selsvsagt hyggeligere når det er ryddig og det er enklere å gjøre rent.

1. Tjen på rotet
Selg det du ikke trenger på finn.no. Samlerglede er nemlig ikke det samme som samlemani. Du behøver ikke å samle på det du i utgangspunktet ikke synes er fint eller det du ikke har plass til.

2. Smått er godt
Sett en eske eller boks der saker og ting hoper seg opp. Småting som fjernkontroller, notatblokker, penner og mobilladere er opplagt ”boksmat”.

3. Orden i papirene
Flyter det over av ukeplaner, regninger og andre papirer på kjøkkenet? Få dem vekk fra kjøleskapet og vekk fra kjøkkenbenken. Kjøp en enkel tidsskriftsamler eller en ringperm i en farge som matcher kjøkkenet og arkiver papirene. Husk å kjøpe skilleark!

Cocktail Chic via cocktailmarianne. 55 enkle interiørtips

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

5. Samle klesvasken
En skittentøykurv eller en stoffpose på barnerommet er en lur løsning for å slippe rom overstrødd av sokker, belter og gymtøy. Den bør ikke være større enn at ungene kan klare å bære den helt inn på vaskerommet selv.

7. Multitasking
Gjør det enkelt å holde det rent. Tørk over vasken med en fuktig klut mens du pusser tennene. Smarte ting å ha framme på kjøkken og bad er engangskluter og en sprayflaske med rengjøringsmiddel. En mopp i garderobeskap i gangen er også kjempelurt. Dra over gulvet mens minstemann kler på seg. Og – lær de andre i familien til å gjøre det samme!

8. Oppfinnsomt organisert
Identifiser problemområdene: sko i gangen, aviser, klær på badet, skittentøy eller skolesekker. Skaff oppbevaring: bokser, esker, kurver, hyller. Glem den perfekte designerskohyllen, kjøp heller en rimelig én så lenge.

9. Velkommen inn!
Førsteinntrykket er viktig, men også du vil nyte å komme hjem til et ryddig inngangsparti. Løsningen for hall og inngangsparti er altså: rydd, organiser, effektiviser. Deretter kan du sørge for at et blikkfang tar oppmerksomheten vekk fra sko og klær. For eksempel ved å henge et stor fargerikt bilde på veggen.

11. Ryddig og rolig
Det er vanskelig å finne roen med en haug av ubetalte regninger foran seg. Alt som er ugjort er energitappende, derfor bør du først få ryddingen unnagjort. Ryddige rom skaper fred i sinnet.

12. Gode manerer
Det er ikke nødvendig for mamma å leke hjemmehjelp – alle i en familie har ansvar for å holde hjemmet rent og ryddig. Bruk barna! Barn har godt av å hjelpe til hjemme. Da lærer de å ta ansvar, bli selvstendige og de føler at de er til nytte.

13. En plass for alt
Hvordan gjøre det enkelt å rydde? Sørg for at alt har sin plass og at alle legger tilbake det de har brukt. Og bruk gjerne Brundtland-metoden: Ta alltid med deg noe du kan rydde på plass, når du allikevel skal gå fra et rom til et annet.

PUSS OPP

Oppussing og innredning trenger ikke være verken kostbart eller vanskelig. Med noen enkle grep og litt innsats kan du selv skape en dramatisk forandring.

15.Gjennomtenkt interiør
Interiørdesignere jobber innreder ikke på slump. Planleggin er stikkordet. Ha fargeprøver i lommeboka og en huskeliste over det du trenger. Noter det du ønsker deg og trenger.

16. Lett og luftig
Fjern noen av overskap på kjøkkenet og erstatt med åpne hyller. Det skaper romfølelse og du får samtidig anledning til å kvitte deg med gamle serviser og glasser som ikke blir brukt. Er det for eksempel nødvendig å samle på de gamle krusene med reklame på?

17. Med et håndgrep
Nye håndtak er en enkel måte å fornye skapene på kjøkkenet, soverommet eller badet. De finnes i svært mange utførelser, design og priser.

19. Søte drømmer
Små kommoder brukt som nattbord skjuler rotet. Lesestoff, briller og håndkrem kan med fordel gjemmes, og skuffene kan brukes til undertøy, smykker og annet småtteri.

20. God natt!
En sponplate trukket med platevatt og stoff kan enkelt bli et lekkert nytt hodegjerde til sengen. Platevatten skal være like stor som sponplaten, og stoffet skal være litt større, slik at du kan stifte det fast bak. For et strammere uttrykk kan du beise en MDF-plate med interiørbeis.

21. Ekte vare
Spar penger på å droppe impulskjøpene. Det er lurere å heller spare til det du virkelig ønsker deg og trenger.

22. Lyst på farge
Mal eller tapetser en av veggene i en ny farge. Det er effektfullt, enklere enn å male et helt rom og dessuten blir du ikke så fort lei. En enkelt vegg tåler dessuten en sterkere farge enn et helt rom.

23. Speil, speil på veggen der
Vi vil ha det lyst og romslig, ikke sant? Skap et lysere interiør ved å plassere et speil på motsatt side av et vindu eller annen lyskilde. Rommet vil også virke større.

Cocktail Chic via cocktailmarianne. 55 enkle interiørtips_08

Photo: Nordal

25. Fargenes kraft

Er du stresset eller mangler du energi? Synker du sammen foran tv-en om kvelden? Eller er du konstant stresset og behøver ro? Ønsker du mer energi skal du bruke varme og sterke farger i oppholdsrommene. Trenger du ro, skal du velge kalde og dempede farger. Og husk, vi snakker ikke bare om veggfarger men også småting som puter og tilbehør.

27. Gammel sjarm
De gamle møblene som du ikke har hatt hjerte til å kaste og som nåbare tar opp plass kan få et nytt liv. Med et malingsstrøk kan de gjøres om til lekre balkong- eller terrassemøbler. Vær vågal og mal dem i sterke farger, og det er bare flott hvis møblene ikke er like.

28. Helhetlig med hyller
På barnerommet er det praktisk med en hel vegg med bokhyller. Alt som det trengs oppbevaringsplass til kan plasseres her, ikke bare bøker, men også klær og leker. Rommet blir mer helhetlig og ryddig med en oppbevaringsvegg enn med ulike kommoder, skap og hyller. Og gjem for all del rotet bort bak skapdører, mange oppbevaringsserier har et stort utvalg av dører til bokhyllene.

DEKORASJON

Småtingene som betyr så mye; vaser, puter og lysestaker. Alt som gjør hjemmet ditt personlig.

29. Leselyst
Den perfekte løsningen for estetikeren: sorter bøkene etter farge.

30. Et nytt hjem
Samle alle pyntetingene, fjern 1/3 og sett dem fram på nye steder og på nye måter.

Cocktail Chic via cocktailmarianne. 55 enkle interiørtips_06

Photo: Nordal

31. Kunstutstilling
Samle barnetegningene på en egen vegg på barnerommet. Tegningene fortjener å ha egen kunstutstilling og du fortjener å ha en tom kjøleskapdør. En vaier med klyper er praktisk oppheng. Andre opphengsmåter er snor og klyper, en skapdør med magnetmaling eller en stor oppslagstavle.

32. Gode minner
Samle familiebildene på veggen i entreen eller i trappen. Det virker både ryddigere og er mer effektfullt å samle alle fotografiene enn å henge småbilder over alt.

33. Kunstnerisk frihet
Lag din egen kunst. Kjøp et lerret og mal striper i de fargene du ønsker. Bruk malingsrester eller kjøp prøvebokser med maling i fargehandleren. Husk maskeringstape.

34. Fram med finstasen
Den fineste kjolen kan utmerket godt henges på veggen på soverommet. Et sjal, skjerf eller smykke er fint, eller lekre pumps på gulvet.

35. Nye bruksområder
Mal en tallerkenhylle og bruk den til pensko. Et dekorativt blikkfang!

36. Lys i mørket
Legg en lyskjede i en vase eller bolle. Det er koselig i et mørkt hjørne av stuen eller lag en varm velkomst på hyllen i entreen.

39. Pent (og praktisk)
Er badet fullt av hudpleie- og kroppsprodukter i all verdens farger og fasonger? Kjøp like flasker i glass eller plast og print ut etiketter, skriv på flaskene med white-board penn eller bruk kritt på sort maling.

40. Deilig dekorasjon
Heng en gren over spisebordet. På kvisten kan du henge dekor som passer årstide, påske- og julepynt som barna har laget eller sommerfugler om sommeren.

41. Kaoskontroll
Manglende skapplass på baderommet? Håndklær kan med fordel rulles sammen og puttes i en kurv.

42. Blomstrende blikkfang
Friske blomster er et vakkert og rimelig dekorgrep. En bukett får du for drøye 50-lappen eller maks hundre kroner. Som back-up kan du ha en kunstig blomst eller en kvist i vasen. Det hender jo blomstene visner innen en uke, eller at du ikke har fått kjøpt en bukett en uke.

43. Rent og pent
En liten opprydning på kjøkkenbenken skader ikke. Zalo kan med fordel helles over i en mer dekorativ flaske. En blå farrisflaske eller annen flaske det har vært drikkevarer i er brukbar. Sett i en kork med som du skjærer hakk i slik at ikke alt renner ut på en gang. Eller kjøp en dispenser i stål for håndsåpe.

44. En lys ide
Samle ulike telysholdere og plasser dem i en gruppe på et fat. Lysfatet kan få et stramt uttrykk eller bli romantisk avhengig av hvilke telysholdere du bruker.

45. Stor stas
En stor vase eller krukke på gulvet gjør seg med noen enkle grener. I hvert fall er grenene rimelige, forsythia, sibirkornell eller vanlig bjørk kan du finne ute.

Cocktail Chic via cocktailmarianne. 55 enkle interiørtips_03

Photo: Nordal

46. Glassklart
Tørrvarer er fint å ha framme! En billig løsning er norgesglass, disse får du nesten gratis på loppemarkeder og fretex. Eller spør bestemor. Matvarer som er bønner og linser, nøtter og frø er spesielt vakre i transparente glasskrukker.

47. Detaljer som teller
Lag en liten utstilling av smykker og brosjer. En liten glassbolle eller et fat med smykker på kan bli et vakkert arrangement og passer både på soverommet, badet og i stua.

48. Velduftende

Dufter påvirker oss. Kan du ikke oppdrive duften bollebakst eller god mat, bruk eterisk olje i et lite glass eller en telysholder. Sitron dufter friskt og rent på kjøkken og bad. Lavendel er beroligende på soverom, også for barn som har vansker med å sovne. En liten skål med grønnsåpe er et gammelt juksetriks som gjør at det dufter nyvaskede gulv!

Cocktail Chic via cocktailmarianne. 55 enkle interiørtips_04

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

51. Sensuelt på soverommet
To vinglass og en flaske vin eller champagne er stemningsskapende på soverommet!

52. Fargeharmoni
Håndklær og kluter i like farger på badet – en minimal investering som gir maksimal effekt. Det behøver heller ikke å koste all verden. Slå til med duftlys i samme farge og dermed fremstår badet nesten som nyoppusset.

53. Bordets gleder
Dekk bordet med ulike vinglass eller ulike middagstallerkener. Det behøver ikke være likt, en av hver gir variasjon og skaper spenning.

Cocktail Chic via cocktailmarianne. 55 enkle interiørtips_02

Photo: Per Erik Jæger Styling: Marianne de Bourg

54. Perfekt ramme rundt
Fotografiene kan med fordel ha like rammer. Heng alle bilde på samme vegg for maksimalt god effekt. Du kan også bruke en hylle eller en list å sette alle fotografiene på.

55. I godt selskap
Gruppèr tingene. Samle alle lysestakene på et bord, alle rammene på en hylle eller sett en gruppe med ulike pynteting sammen. Det gjør seg alltid bedre med ting samlet i grupper.

Håper du fant et tips eller to du kan bruke.

Ha verdens beste kveld!

Marianne :0)

9 Comments
 • nina

  07/05/2013 at 4:31 am Reply

  Takk! Gode tips! Denn lista er kopiert, og lagret til senere bruk!
  ønsker deg en fin dag:)
  klem nina

 • Elise Cathrin

  07/05/2013 at 12:22 pm Reply

  Takk for flotte tips! :)

 • Silje

  08/07/2015 at 10:22 am Reply

  Kom over denne listen nå, og her var det virkelig mange gode tips! Gleder meg til å komme hjem fra ferie og sette i gang. Tusen takk!

  • Marianne

   14/07/2015 at 3:59 pm Reply

   Takk for hyggelige ord! :0)

 • Gunhild

  08/03/2017 at 9:09 am Reply

  Tusen takk for veldig gode tips! Vi har nettopp kjøpt hus og har begynt å planlegge farger på veggene i de ulike rommene. Hadde tenkt å ha tapet på noen vegger og male noen. Så lurte jeg på om kanskje du har et tips til hvilke vegger som bør ha tapet og hvilke som bør males? For eksempel: bør vindusveggen males eller tapetseres? På barnerommet – bør veggen der de to barnesengene skal stå ha tapet eller blir det for urolig? Sikkert vanskelig å si uten å ha sett det, men du vet kanskje hva som gjelder mer generelt? Hilsen Gunhild

  • Marianne

   08/03/2017 at 4:23 pm Reply

   Hei! :)

   I utgangspunktet ville jeg sagt tapet på en hel vegg og ikke vindusveggene, men alle rom er forskjellige og det er jo ingen regler. På barnerom synes jeg det høres koselig ut å tapetsere veggen bak sengen, at det på en måte vil ramme inn sengene. I alle fall dersom dette er den største hele veggen i rommet.

   Du kan jo også lese litt her hvor jeg fant jeg en side hvor det står litt om hva som bør være en såkalt fondvegg: http://www.ifi.no/hvilken-vegg-bor-vare-fondvegg

   Tapet er uansett gøy!

   • Anonymous

    08/03/2017 at 4:45 pm Reply

    Supert, tusen takk igjen for nyttige tips og link! :-)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.