Whiskeydrink med smak av anis til høst og Halloween
 
(1 glass)
Ingredienser
  • 2 deler whiskey
  • ¼ del Sambuca Isolabella anislikør
  • 4 deler appelsin- eller klementinjuice
  • 1 skvis med sitron
  • 1 del Earl Grey te
  • En dash Peychaud bitter eller annen bitter (kan sløyfes)
  • Is
  • Stjerneanis
  • Til rimming av glasset: brunt sukker/Sukrin Gold) og sort matfarge.
Sånn gjør du
  1. Lag teen og sett den til avkjøling i kjøleskapet.
  2. Ha noen dråper sort matfarge og sukker i en plastpose, gjerne av typen zip-lock, som kan lukkes. Kna matfargen sammen med sukkeret til det har blitt sort.
  3. Ha det sorte sukkeret over på en asjett.
  4. Fukt kanten av glasset med litt sitron og snurr det i sukkeret.
  5. Ha alle ingrediensene i en cocktail-shaker med is og rist kraftig.
  6. Sil over i et whiskyglass med is og pynt med en stjerneanis og en skive sitron.
Recipe by Marianne de Bourg at https://www.mariannedebourg.no/2015/09/22/whiskeydrink-med-smak-av-anis-til-host-og-halloween/