Bakt havre med bjørnebær
Oppskrift: Frokost/lunsj
 
Ingredienser
  • 1 ss smør til formene
  • 300 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 knivsodd salt
  • 100 g valnøtter
  • 1 dl lønnesirup
  • 6 dl melk
  • 1 egg
  • 3 ss vindruekjerneolje (eller annen matolje)
  • 200 g bjørnebær
  • Yoghurt naturell til servering
Sånn gjør du
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smør seks porsjonsformer (0,25 l/9 cm) med smør.
  3. Bland havregryn, bakepulver, malt kanel og salt i en stor rørebolle.
  4. Grovhakk valnøttene og tilset i bollen.
  5. Bland alt god sammen.
  6. Pisk lønnesirup, melk, egg og olje sammen i en annen bolle.
  7. Hell det våte i det tørre, tilsett bjørnebær og bland det hele godt sammen.
  8. Fordel blandingen i de smurte porsjonsformene.
  9. Bak havreblandingen i 30-35 minutter til den har stivnet og overflaten er gyllen.
Recipe by Marianne de Bourg at https://www.mariannedebourg.no/2014/11/26/mat-bakt-havre-med-bjornebaer/