Gresskarsuppe
Oppskrift: Middag
 
Ingredienser
  • 750 g gresskar
  • 4 ss Cocosa
  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss gurkemeie
  • Litt havsalt
  • Litt pepper
  • 5dl vann
  • 1 ss eller terning vegetarbuljong
Sånn gjør du
  1. Kutt gresskaret i terninger, og varm opp vann med buljong.
  2. Smelt Cocosa i en kjele, og bland spisskummen, ingefær og gurkemeie i den varme oljen.
  3. Tilsett finhakket løk og hvitløk i olje- og krydderblandingen. La dette småfrese i noen minutter.
  4. Tilsett opphakket gresskar. Bland deretter inn buljongvannet og la dette småkoke i ca 10-15 minutter.
  5. Kjør blandingen i en blender (evt med stavmikser) til en fin suppe.
  6. Server gjerne med frisk koriander.
Recipe by Marianne de Bourg at http://www.mariannedebourg.no/2014/10/12/mat-gresskarsuppe/