Mini-jordbærterter
Oppskrift: Kake/dessert
Type: Raw food
Porsjoner: 4
 
Ingredienser
  • Bunn
  • 2 dl macadamianøtter
  • 4 dadler
  • 1 dl rå kokosmasse
  • 2 ss agave nektar
  • 1 klype Himalayasalt
  • ¼ ts ekte vaniljepulver
  • Jordbærkrem
  • 3 dl frosne eller friske jordbær
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 ss presset sitron
  • 3 ss agave nektar
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss kokosolje, smeltet
  • Friske jordbær til pynt.
Sånn gjør du
  1. Bunnen: Mal macadamianøttene i en blender. Tilsett deretter resten av ingrediensene og bland til en deig. Deigen fordeles og trykkes ned i fire stykker kakeformer (7 cm i diameter).
  2. Bunnen settes i fryseren mens du lager kremen.
  3. Kremen: Bland alle ingrediensene til jordbærkremen i en blender. La stå 15 minutter så chiafrøene sveller.
  4. Rett for servering, løsne forsiktig paiskallene fra formene og legg på serveringsfat. Fordel jordbærkremen i paiskallene og pynt med friske jordbær.
  5. Kaken bør spises så snart som mulig.
Recipe by Marianne de Bourg at https://www.mariannedebourg.no/2014/08/02/lordagsgodt-mini-jordbaeterter/