Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Oppskrift på Mojito med og uten alkohol
38889
post-template-default,single,single-post,postid-38889,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Oppskrift på Mojito med og uten alkohol

Den klassiske sommerdrinken Mojito er ikke bare herlig forfriskende i varmen, men er likt av de aller fleste. Den er et bra valg for de som ikke er så glad i søte drinker og perfekt for de som ikke er så glad i drinker med bitter smak, som gin & tonic, Aperol Spritz og Negroni.

Myntebladene i Mojito inneholder menthol som gir en kald smak på tunga. Det gjør drinken ekstra forfriskende på varme dager. Mojito skal dessuten ha den perfekte balansen mellom syre (lime), sødme (sukker) og kjølende mynte.

Pynt til drinken

Skal du servere drinken til fest, er det gøy å pynte litt ekstra. Her er mitt tips til hvordan du kan stase den opp med ekstra garnityr.

BANANBLADER: Jeg kjøpte bananblader i en asiamatbutikk Jeg klippet av en passe bit av bladet og bandt det rundt longdrinkglasset med litt hyssing. Det er mange store blader i pakken som kan brukes på bordet og som underlag når du skal serverer drinkene.

SKÅL MED LIME: På toppen av glasset plasserte jeg en skål av engangsservise av bjørk. Dette serviset fra Nicolas Vahé/House Doctor har jeg hatt liggende en stund, men jeg tror jeg kjøpte det hos Home & Cottage. De er superfine og praktiske til tapas, tilbehør og andre småretter. Her kunne man jo servert snacks til drinken i samme skåler, for eksempel reker og scampi som vil passe til en drink som Mojito.

BLOMSTER: På bananbladet strødde jeg noen stemorsblomster fra en potte ute. De er en av mange blomster som er spiselige, så disse kan du også ha i selve drinken.

COCKTAILS: Mojito + alkoholfri Mojito

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no Mojito serveres som regel i et longdrinkglass. Her har jeg brukt Grand Cru longdrinkglass fra Rosendahl.

Mojito kan lages alkoholfri også, så det har jeg også tatt med oppskriften på. Begge oppskriftene kan lages med sukkersirup istedenfor sukker. Da muddler du kun mynten.

MOIJTO

Jeg pleier å erstatte vanlig hvitt sukker med kokossukker som har en anelse karamell i smaken. Utrolig godt!

  • 4 cl hvit rom
  • 3 cl limejuice
  • 6 mynteblader
  • 2 ts sukker (evt kokosblomstsukker)
  • 5 cl club soda
  • Knust is

Til pynt og garnityr kan du eventuelt bruke:

  • Bananblader (kjøp i asiamatbutikk!)
  • Engangsskåler i bjørk
  • 1/2 lime
  • Og stemorsblomster, om du vil…

Muddle mynte med sukker og limejuice. Fyll glasset med is. Ha i limebåter. Hell deretter over rom og topp med club soda. Smak til!

ALKOHOLFRI (VIRGIN) MOJITO

Til dere som ønsker en alkoholfri variant, har jeg oppskrift på det også. Jeg synes det er hyggelig å kunne tilby en maken drink til gjester som vil ha en drink uten alkohol. Da slipper de spørsmål om hvorfor de ikke drikker.

For en drink med mindre kalorier og karbohydrater, kan du gjerne erstatte sukkeret med Sukrin, som ikke inneholder noen av delene.

Sånn lager du alkoholfri Mojito:

  • 2 cl limejuice (ferskpresset av lime)
  • 6 mynteblader
  • 2 ts sukker (eller Sukrin)
  • Farris eller annet mineralvann med lime (ca 16 cl)
  • Knust is

Også denne drinken kan pyntes på samme måte med:

  • Bananblader (fra asiamatbutikk)
  • Engangsskåler i bjørk
  • 1/2 lime
  • Og stemorsblomster, om du vil…

Muddle mynte med sukker og limejuice. Ha i limebåter. Fyll glasset med is. Hell deretter i Farris med lime. Smak til!

Håper du likte oppskriftene,

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits