Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Pynt et vakkert festbord til 17. mai
38851
post-template-default,single,single-post,postid-38851,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Pynt et vakkert festbord til 17. mai

// INNEHOLDER REKLAME //

 

Her får du tips til årets 17. mai-bord.Jeg har nemlig dekket et tradisjonelt 17. mai-bord til den store dagen. Det kan jo dekkes pent enten man skal ha 17. mai-frokost og gjester eller bare samle familien rundt bordet på denne festdagen.

Bordet passer selvfølgelig også til konfirmasjon i mai. Jeg synes det kan være like fint som å dekke bordet i blått, rosa eller andre farger til konfirmasjon.

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Bordet er dekket i samarbeid med Rosendahl Copenhagen og alt av servise, glass og bestikk er fra dem, alt i serien Grand Cru.

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Grand Cru-serien fra Rosendahl finnes i alle tenkelige deler. Her har jeg brukt oval asjett til servering av muffins og serveringsfat på stett som kakefat. Dette er også fint til servering av for eksempel tapas og fingermat.

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

17.mai-muffins

(ca 25 stk, avhengig av størrelsen på muffinsformene)
Ingredienser
  • 250 g smør
  • 225 g sukker
  • 5 egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • Skall og saft av en halv sitron

Glasur

  • Ca. 3 dl melis
  • Ca. 2 ss kaldt vann
Sånn gjør du
  1. Pisk smør og sukker hvitt og tilsett i ett og ett egg.
  2. Ha i siktet hvetemel iblandet bakepulver.
  3. Fyll smurte muffinsformer ¾ fulle.
  4. Stek muffinsene på nederste rille ved 175 grader i ca en halv time.
  5. Avkjøles på rist.
BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Også vinkjøleren er i serien Grand Cru. Perfekt til 17. mai-champagnefrokost!

Vil du ha tips til champagnefrokost på sengen, får du det her: Champagnefrokost og tips til buffet som passer

Som vaser brukte jeg vannglass i serien Premium, også fra Rosendahl. Jeg synes det er en veldig god idé å bruke glass istedenfor vaser når jeg skal pynte med markblomster eller andre mindre blomster. Her pyntet jeg bordet med hvite og blå lobelia fra ampel.

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Jordbær gjør seg selvsagt godt til et glass bobler.

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Spekemat med rømme og flatbrød er tradisjonell mat på 17. mai. Og rømmegrøt selvsagt.

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Spekematen kan også gjøres mer festfin, for eksempel har jeg lagd fem småretter med norsk fenalår. Veldig godt og lekkert på bordet!

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

BORDDEKKING 17. mai og konfirmasjon

Foto/styling: Marianne de Bourg – mariannedebourg.no

Gratulerer med dagen!

Til denne borddekkingen brukte jeg:

Her er flere 17. maibord som kanskje kan være til inspirasjon:

Ha en fin 17. mai!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits