Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Vårbord med ulike kuverter og kreative alternativer til vaser
38712
post-template-default,single,single-post,postid-38712,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Vårbord med ulike kuverter og kreative alternativer til vaser

// INNEHOLDER REKLAME //

På dette herlige vårbordet har jeg brukt mange ulike deler av samme servise + glass, som alternativ til vaser. Jeg har brukt både kaffekopper og eggeglass, syltetøykrukke, champagneglass og vinglass som vaser. Kreativt og veldig fint!

Ideen er jo like enkel som den er genial. Bruk det du har! Det passer helt perfekt dersom du ikke har vaser som passer til blomstene. Og det fine er at du kan bruke deler av samme servise som på kuvertene som vaser. Det skaper en fin helhet og bordet får en rød tråd. Jeg synes også det blir fint å fordele blomster utover bordet istedenfor å ha én enkelt vase midt på bordet.

Jeg deler mine beste tips til hvordan du kan dekke festbordet på mange forskjellige måter med det anvendelige hvite serviset Grand Cru fra Rosendahl.

Bruke det du finner ute, samt supplere med en bukett ranunkler fra blomsterbutikken.

Vil du ha inspirasjon til å dekke et mer formelt og høytidelig festbord med samme serviset, Da kan jeg vise et bord som jeg tror kan være til inspirasjon. Du kan da ta en titt på dette bordet, hvor jeg også brukte Grand Cru-serviset fra Rosendahl: Det vakreste julebordet i hvitt.

(Julebordet er dekket i samarbeid med Rosendahl Copenhagen og alle produktene er derfra.)

Fra borddekkingen får du blant annet disse kreative ideene:

  1. Mange forslag til hva du kan bruke som alternativer til vaser!
  2. Hvordan du kan dekke kuvertene på et bord på forskjellige måter.
  3. Å bruke gratis naturmaterialer fra naturen sammen med strå og blomster fra blomsterbutikken.

Sånn ble bordet:

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Frisk borddekking i vårens tegn.

Serviset er fra serien Grand Cru fra Rosendahl. Det samme er vinglassene. Jeg brukte også Rosendahl Premium champagneglass

Jeg har samlet på dette serviset en god stund, og nå har jeg fått supplert med nye deler, blant annet tekopp + skål.

Det jeg liker med dette serviset er at det passer til alle anledninger og det kommer i mange ulike deler. Jeg synes nemlig det er ganske kjedelig når jeg må supplere med fat, kakefat eller deler fra andre serviser som ikke hører til.

På borddekkingen har jeg brukt disse alternativene til vaser:

  1. KAFFEKOPPER
  2. EGGEGLASS
  3. SYLTETØYKRUKKE
  4. VINGLASS
  5. CHAMPAGNEGLASS
  6. SERVIETT KNYTTET RUNDT BLOMSTEN
BORDDEKKING - Vårlig festbord

På bordet har jeg i hovedsak brukt hvitt, sammen med innslag av grønt, gulgrønt og rosa.

På denne kuverten er asjetter i to størrelser, syltetøykrukke med lokk som jeg har brukt som vase.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Jeg elsker å dekke med naturmaterialer jeg finner ute. Disse kvistene fant jeg på et tre langs veien.

Tenk på alt du kan finne ute som er helt gratis! Og melkemuggen er jo utrolig fin som vase.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Syltetøykrukken har lokk og et hull ment for en liten skje. Jeg fylte den med vann og satte en liten blomst i. Se så fint det ble når blomstene stikker opp av krukken!

BORDDEKKING - Vårlig festbord

To tekopper på en skål er brukt som vase.

Jeg satte den øverste koppen litt på skjeve, fylte den med vann og puttet i grønne og hvite blomster. Også veldig fint!

BORDDEKKING - Vårlig festbord

I tekoppen satte jeg grønne Thalspi green bell og hvite .

BORDDEKKING - Vårlig festbord

De samme kvistene som i melkemuggen. Disse er klippet kortere.

Eggeglass kan også brukes som vaser. Her brukt til små kvister jeg fant på et tre langs veien, men de er også fine til alle de små vårblomstene som dukker opp på denne tiden; for eksempel hvitveis.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Til bordet tenkte jeg å bruke hvite ranunkler, men jeg fant kun en bukett med gulgrønne og rosa blomster.

Med kun hvite blomster hadde bordet blitt mer stilrent, men altså ikke så vårlig som det ble med disse friske fargene.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Et champagneglass kan også være en fin vase!

Champagneglassene Rosendahl Premium champagneglass behøver ikke kun brukes til champagne. De er veldig fine til ulike typer dessert også. Og som her, med blomster i. 

De ulike kuvertene

På dette bordet hadde jeg lyst til å vise hvordan man kan dekke på totalt forskjellig på hver kuvert. Her er det ikke bare dekket med ulike deler fra serviset, men også glassene, serviettene og blomstene er litt forskjellige fra kuvert til kuvert. Det blir spennende for gjestene å sette seg ved bordet når det er dekket slik!

BORDDEKKING - Vårlig festbord

På denne kuverten plasserte jeg en syltetøykrukke med lokk, og brukte denne som vase.

På denne borddekkingen har jeg brukt tekopper (til te) og vinglass til vann. Jeg synes det er hyggelig å kunne bruke vinglass også til oppdekkinger hvor det ikke serveres vin.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

På denne kuverten la jeg en oval asjett ved siden av kuverten, og la bestikket oppå denne.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Ikke bare pent, men praktisk også – å kunne legge fra seg bestikket på noe når det er brukt.

Bestikket er også fra serien Rosendahl Grand Cru.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Her satte jeg et cocktailglass på en skål som tilhører en tekopp.

Bestikk og små grønne kvister av blomstene Thalspi green bell er stukket inn i den knyttede servietten. Her la jeg serviettene med bestikk oppå asjetten…

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Bestikket er på denne kuverten lagt inni den knyttede servietten sammen med et lite grønt innslag.

…og her er servietten lagt ved siden av tekoppen.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Bestikket ligger her midt på kuverten med den knyttede servietten oppå.

Det er altså mange måter å legge servietter og bestikk på. Det er bare morsomt at ikke alle kuvertene er like!

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Her knøt jeg en knute på linservietten og stakk en liten blomst inni. Bestikket er plassert på siden.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Melkemugge, vinglass og champagneglass som vaser.

Blomstene

På dette bordet brukte jeg følgende blomster:

  • Allium (de hvite)
  • Thalspi green bell (de grønne)
  • Scabiosa (lilla tørkede kuler)
  • Chasmanthium latifolium (stråene)
  • Kvister fra et tre langs veien
  • Ranunkler
BORDDEKKING - Vårlig festbord

Disse grønne blomstene heter Thalspi green bell.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

De hvite blomstene heter allium

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Ranunkler i en vårlig lys grønngul farge.

Ranunkler er for mange vårens favorittblomst og kanskje de mest brukte vårblomstene i Norge. Til dette bordet vurderte jeg å bruke hvite ranunkler, men fikk kun tak i en bukett med ulike pasteller.

Bruker du hvite ranunkler isteden, får du et renere og strammere uttrykk, og bordet passer da godt når ranunklene kommer i sesong i februar-mars. Da er det jo fremdeles vinter og snø mange steder. Med pasteller får bordet et mer vårlig inntrykk.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Friske blomster og tørkede – i skjønn forening.

Til denne borddekkingen brukte jeg tørkede blomster og strå kjøpt i blomsterbutikken brukt sammen med små kvister jeg har plukket fra et tre langs veien. De lange stilkene med tørkede blomster og strå la jeg rett og slett på duken litt her og der. De lange linjene strammer opp de ellers runde formene.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Disse kvistene plukket jeg ute langs veien.

I eggeglassene kunne det også vært plassert små minibuketter. De hadde også vært fine satt midt på asjetten på hver kuvert. Mange muligheter!

BORDDEKKING - Vårlig festbord

De små rosalilla kulene er tørkede blomster av Scabiosa. Stråene heter Chasmanthium latifolium.

Tørkede blomster og strå er superpopulært.

Hvis du har lyst til å bruke strå på festbordet, ta gjerne en titt på mitt festbord pyntet med massevis av ulike strå som jeg har plukket ute i august: Dekk bordet med det du finner gratis ute i august. Her dekket jeg et bord med strå som jeg fant i veikant og langs gangveier.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Stråene heter Chasmanthium latifolium.

BORDDEKKING - Vårlig festbord

Scabiosa er like fin tørket som frisk.

Håper du ble inspirert av denne borddekkingen!

Marianne :)

2 Comments

Leave a Reply to Lappeteppet Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits