Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Påskedrinken: Eggedosis med cognac
38786
post-template-default,single,single-post,postid-38786,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Påskedrinken: Eggedosis med cognac

Her får du en idé til hvordan du kan lage velkomstdrink med egg til påske. Jeg brukte egg fra eggeskall som jeg brukte som dekor på dette påskebordet: Vaser som eggeskall på påskebordet

Eggedosis med cognac er en mektig velkomstdrink som passer til sultne gjester som kommer rett fra jobb og må vente litt på maten. Eller den kan serveres som en søt dessert. Uansett er det en herlig drink eller dessert, og spesielt morsom for de som har koselige minner om barndommens eggedosis.

DRINK TIL PÅSKE: Påskecocktail med eggedosis og cognac

Mitt forslag til påskedrink: Cocktail med eggedosis og cognac

Du trenger:

(4 porsjoner)

  • 4 egg
  • 4 strøkne ss sukker
  • 4 ss cognac
  • Stemorsblomster til pynt

Tips: Stemorsblomster er spiselige og kan brukes som pynt på mat og drikke. Velg helst usprøytede.

Sånn gjør du:

  1. Pisk egg, sukker og vaniljesukker i ca 5 minutter til luftig eggedosis.
  2. Ha i cognac og pisk den lett inn i eggedosisen.
  3. Pynt med en stemorsblomst eller annen spiselig liten blomst.

Her har jeg laget en oversikt som inneholder de aller fleste spiselige blomster og hvor du finner dem: Spiselige blomster (og hvilke som er giftige)

DRINK TIL PÅSKE: Påskecocktail med eggedosis og cognac

Denne drinken med egg og cognac er både søt og mektig.

Har du lyst på en lettere drink eller helt andre smaker kan du ta en titt på disse gule drinkene, som også er gode velkomstdrinker til påske:

1. Thai-cocktail med kardemomme og sitrongress-sirup

Jeg lagde denne som en thai-variant av den klassiske Piña Colada-en hvor sukkersirup av kardemomme og sitrongress gir drinken en smak av Thailand.

2. Piña Colada til mange

Piña Colada er en kjent klassiker. Dette er en oppskrift på en stor porsjon som du kan lage på forhånd når du skal servere til mange.

3. Gyllengul punsj eller sangria med sitrusfrukter

Dette er også en velkomstdrink til mange. Denne gylne varianten er laget med Prosecco, appelsinlikør, cognac og klementinjuice – og gule frukter som garnityr.

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits