Hjem   Om meg   Kontakt
Mitt rustikke bord med tørkede blomster, strå og smykkesteiner | Marianne de Bourg
38684
post-template-default,single,single-post,postid-38684,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Mitt rustikke bord med tørkede blomster, strå og smykkesteiner

Å bruke strå som pynt istedenfor friske blomster var det helt store i 2018 (og er det ennå!). Det var vel når blomsterbutikkene i fjor høst begynte å ta inn pampasgress, de dunete og tykke deilige stråene, at trenden tok helt av. Plutselig så vi pampas overalt hvor interiørinspirasjon deles. På Instagram var det pampas nærmest i alle stuer!

Men strå behøver jo ikke kjøpes i blomsterbutikken. I fjor sommer samlet jeg strå både her hjemme og når vi var på tur (faktisk har jeg strå både fra Askim og fra Strømstad). Med samlingen av fine strå, de fleste funnet i veikant og langs gangveier i kvartalet rett utenfor her vi bor, dekket jeg et vakkert bord med strå.

Jeg har brukt strå før også på et festbord i maritim stil på en brygge helt nede i strandkanten. Det ble også veldig fint, se bare her: Mitt maritime sommerbord ved sjøen. Naturmaterialer er generelt noe jeg liker godt å bruke, og jeg har også dekket et fint høstbord med naturmaterialer, massevis av gratis pynt funnet i skogen, langs veien og i hagen.

Da jeg skulle dekke dette bordet fikk jeg lyst til å igjen bruke strå, blant annet pampas-stråene mine, men med en mer kreativ og spennende vri, så jeg kombinerte stråene med tørkede blomster, samt innslag av friske blomster.

Her ser du hvordan bordet ble:

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Fargene på denne borddekkingen går i sandfarger og dempet grågrønn. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Jeg brukte også små buketter med tørkede blomster på bordet, laget av Denise i den lokale blomsterbutikken Blåveispiken Blomster, der jeg kjøper mesteparten av blomstene jeg bruker til styling. De fine bukettene kan gjenbrukes som de er, eller man kan tilføre en eller flere friske blomster som passer til årstid, bordets farger og tema. Genialt, eller hva?

Jeg synes kombinasjonen av materialene jeg brukte som pynt på bordet er spennende; tørkede og friske blomster og strå. Og i tillegg brukte jeg smykkesteiner (eller krystaller, om du vil). Det passet godt til serviset Desert fra Erik Bagger, som jeg lånte til styling av Bo Bedre AS. Jeg kommer definitivt til å bruke idéen med strå, steiner og tørkede blomster til borddekking en annen gang. Smykkesteiner også.

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Jeg brukte smykkestener som dekor på hver kuvert. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Her er en liten del av min etter hvert ganske store samling med smykkesteiner eller krystaller, som de også kalles. Jeg har kjøpt dem i en lokal butikk som ikke eksisterer mer, samt på reise. De koster vel ca fra 20 – 50 kroner stykket og foruten å bruke dem som dekor, brukes de til meditasjon og i healing. Mine ligger stort sett til pynt i et glass-skrin i bokhylla, men jeg har også brukt dem til meditasjon. Nå fikk de jammen komme fram på festbordet også!

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

På hver serviett la jeg også en liten bukett med tørkede blomster. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Serviettene er fra Cleo Home, kjøpt hos Tilbords.

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Jeg har dekket et rustikt bord i naturfarger med steiner, strå og tørkede blomster. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Det rustikke serviset har navnet Desert (ørken) og kommer fra Erik Bagger/Bo Bedre AS. Jeg brukte det som utgangspunkt for temaet på denne borddekkingen, inspirert av sand, steiner og ørken. Også hovedfargene på bordet er hentet fra sand og stein. Jeg syntes det passet godt med bestikk i tre til dette bordet. Skaugum-bestikket har jeg lånt av mamma. Glassene er i Grand Cru-serien fra Rosendahl.

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Serviset fra Erik Bagger har det dekkende navnet Desert. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Det finnes mugger i to ulike størrelser til dette serviset. Dette er den minste. I den har jeg satt borrer og frøstander.

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Jeg brukte en kombinasjon av levende blomster, tørkede blomster og strå. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Den store buketten består av: pampas, eukalyptus, nellik, Astrantia og stråene med aks, som heter Chasmanthium latifolium. Den grå vasen er fra Fargerike. (Jeg fikk den på bursdagen min i fjor).

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

På hver kuvert la jeg ulike smykkesteiner. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Jeg har samlet på smykkesteiner i mange år og har etterhvert en ganske stor samling. På hver kuvert la jeg tre steiner i turkise, lilla og rosa/sandfargede nyanser. Som du ser, er disse steinene utrolig dekorative og har fine farger og mønstre.

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Jeg brukte forskjellige smykkesteiner på kuvertene, men alle hadde mye tekstur, som i serviset. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

På serviettene på hver kuvert, la jeg en liten bukett med tørkede blomster. Buketten består av: Astrantia, Chasmanthium latifolium, eukalyptus og Scabiosa, samt strå fra hagen til Finn Schjøll (!). Disse stråene fikk jeg av Finn da vi var sammen om å pynte et bord i et tv-innslag på God morgen Norge.

Bukettene er laget av Denise hos Blåveispiken Blomster, en superfin blomsterbutikk i Drammen.

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Serviset er røft og rått, og har litt ulike farger og mønstre. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Jeg brukte mammas gamle Skaugum-bestikk med treskaft til borddekkingen. Det passet så godt med tre til temaet!

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

De små tørkede bukettene la jeg på hver serviett. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

På disse to bildene viser jeg hvordan du kan bruke tørkede blomster i kombinasjon med friske blomster. Bukettene med de tørkede blomstene kan tas vare på og brukes gang på gang på festbordet, enten som de er, eller ved å tilføye en frisk blomst. Da kan de friske blomstene passe i farge og stil til den aktuelle borddekkingen. Smart, ikke sant!?

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Små buketter av tørkede blomster er ypperlig å tilsette en enkel frisk blomst! (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Se så fint det ble med innslag av aprikosfargede lisianthus i buketten. Med denne fargen ble den riktig så vårlig!

Borddekking med steiner (krystaller), tørkede blomster og strå

Den lyse grågrønne fargen på serviettene, samt friske blomster i lys gult og aprikos gir en mer vårlig palett. (Foto/styling: Marianne de Bourg)

Dette brukte jeg på bordet

Håper du likte borddekkingen!

Marianne :)

________________

Likte du dette? Lik og del gjerne på FacebookOg her er jeg på Instagram: @mariannedebourg

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.