Hjem   Om meg   Kontakt
Romantisk og intimt bord for to | Marianne de Bourg
38649
post-template-default,single,single-post,postid-38649,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Romantisk og intimt bord for to

Det er Valentine! En perfekt unnskyldning for å dekke et romantisk bord for to fylt med levende lys, farger som smaker av romantikk, og mat og drikke som forfører.

PS – Bordet for to passer også godt til venninnemiddag eller dekk det til flere og lag vennefest.

For å skape en sensuell og romantisk stemning, kan du bruke farger, materialer, duft, smak, levende lys og symboler som virkemidler. Her er mine tips til hvordan du kan gjøre det:

FARGER: Varme farger forfører! Rødt, rosa, vinrød, burgunder og hudtoner er gode farger som fremmer sensualiteten. Rødt gir nemlig assosiasjoner til hjerte og røde lepper.

MATERIALER: Bruk sanselige materialer! Silke, skinn, fløyel, fjær og pels føles sensuelt og romantisk. Duken kan være laget av silke eller fløyel, og en skinnfell på stolsetet kan gjøre stemningen ikke bare romantisk, men også lun og koselig.

DUFT: Forfør med duft! Duften av appelsin, vanilje og rose skal øke både lyst og sensualitet. Pynt bordet med duftende roser, lag en hovedrett som inneholder appelsin og bruk vanilje i desserten.

SMAK: Pirr smakssansen! Champagne, jordbær, sjokolade og rødvin er kjente afrodisiaka. Det samme er også kardemomme, (skal øke lysten hos kvinner), ingefær (skal øke blodsirkulasjon og dermed evnen), mens sterke krydder som chili og kajennepepper skal øke lysten hos begge kjønn.

LYS: Sats på flammer! Levende lys skaper stemning og gir huden en vakker glød. Slå av alt kunstig lys og bruk rikelig med stearinlys og/eller telys både på bordet og ellers i rommet.

Dette er mitt Valentine-bord. Jeg dekket det intimt og koselig med det jeg hadde i røde og rosa nyanser.

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

Jeg hadde ikke duk i røde eller rosa nyanser, men brukte isteden en bit stoff fra Stoff & Stil. Serviettene lagde jeg også av stoffbiter, hvor jeg frynset opp kantene. Enkelt og veldig fint!

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

Jeg lagde også søte silkepapirblomster som kan brukes som dekor på en enkel lyslenke, men er også kjempefine på festbordet. Oppskriften på hvordan jeg lagde dem ligger her: Verdens fineste lyslenke med blomster av silkepapir

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

På kuvertene la jeg en enkelt rød rose og et sjokoladehjerte på en skje.

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

I skapet fant jeg en liten glassflaske ­i perfekt farge – eller karaffel er det kanskje. Kanskje ment som pynt på badet… Den var ganske liten av størrelse, men når man kun er to til bords, går det ikke så mye vin, slik at en flaske som rommer to små vinglass egentlig er helt passe!

Vin- og vannglassene heter Perfection og er fra Holmegaard.

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

På samme måte som at jeg brukte en pynteflaske som karaffel har jeg også brukt en tom brennevinsflaske til vann. Den ble faktisk brukt som vannkaraffel på en restaurant i Paris, der jeg spurte så pent om jeg kunne få kjøpe flasken. Jeg fikk den med som en presang og flasken har siden blitt brukt som karaffel når den passer fargen på bordet.

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

På bordet brukte jeg serviset Blossom fra Nordal og bestikk Hune fra Broste Copenhagen.

Forskning viser at kakaobønnene i sjokolade inneholder stoffer som gir økt følelse av velbehag, lykkefølelse og eufori. Mange krydder skal også virke positivt på kjærlighetslivet da de enten øker lysten, kroppsvarmen, blodsirkulasjonen – og pulsen eller evnen. I tillegg til disse vidunderlige egenskapene, er dette smaker som passer perfekt til sjokolade, så her er det bare å lage den ultimate kjærlighetssjokolade til en romantisk middag for to.

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

Her er min oppskrift på sjokolade til Valentine:

FORFØRERISK SJOKOLADE

Du trenger:

  • 200 g melkesjokolade eller mørk sjokolade
  • En silikonform med hjerteformer

Ha i tillegg i én av disse smakene (velg den du liker best):

½ ts chilipulver

eller

2 strøkne ts malt ingefær

eller

½ ts vaniljepulver

eller

1 strøken ts med lik blanding kanel og kardemomme

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig på svak varme i mikrobølgeovn.
  2. Ha deretter i valgte krydder.
  3. Hell sjokoladeblandingen i hjerteformene, dunk formen lett ned i benken for å fjerne eventuelle luftbobler og fjern eventuelt overskytende sjokolade på kanten av hjertene.
  4. La stivne i kjøleskap i ca tjue minutter.
  5. Oppbevares i tett boks.

Bon appétit!

Romantisk borddekking til Valentine

Foto/styling: Marianne de Bourg

Til det romantiske bordet mitt ville jeg lage en bukett i ulike nyanser av rødt og sette den i en mugge. Jeg mikset en bukett røde roser med en bukett nellik i hvite, røde og rosa nyanser og et par blomster fra en potte med vinrød hortensia.

Tips: Du kan bruke mange ulike blomster i rosa, røde og hvite nyanser. Se hva de har i blomsterbutikken!

Håper du likte tipsene!

Marianne :)

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.