Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Hvit gløgg med eplejuice, mandellikør og hvitvin
38028
post-template-default,single,single-post,postid-38028,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hvit gløgg med eplejuice, mandellikør og hvitvin

// ANNONSE – SAMARBEID MED LE CREUSET //

Jeg har lagd et par nye varianter av gløgg denne jula og her er én av dem. Jeg har faktisk har notert ned oppskriften – hurra!

Oppskriften ble til etter at jeg fant Ernst Kirchsteiger sin oppskrift på hvit gløgg med mandellikør på nett – og tenkte “hvorfor har jeg ikke tenkt på det selv!”

Julegløgg med hvitvin, eplejuice og mandellikør

Min gløgg med hvitvin, eplejuice og mandellikør

Mandellikør må jo nødvendigvis være en god smakskombinasjon til lys gløgg, da mandler ikke bare en del av tilbehøret til gløgg, men de er også mye brukt i mat sammen med mange av de typiske gløggkrydderne.

Anis tenkte jeg også kunne passe. Det er en god smakskombinasjon med mandler, og blir brukt i for eksempel biscotti. Anis er også en god smakskombinasjon med epler og jeg hadde jo lyst til å bruke eplejuice. Mandler passer også veldig godt sammen med kardemomme. Og når eple og kanel er velkjent og veldig god smakskombinasjon (tenk bare på eplekake), burde dette bli smashing.

Skjønner du hvor jeg vil? Sannsynligheten er stor for at disse smakene vil passe sammen i denne gløggen! Jeg tok derfor utgangspunkt i Ernst sin oppskrift, men tilsatte eplejuice, stjerneanis og appelsinskall. Det ble ganske godt, om jeg må si det selv.

Her er min oppskrift på hvit gløgg med hvitvin, eplejuice og mandellikør:

Husk at resultatet avhenger av om hva slags hvitvin og eplejuice du bruker, om appelsinen er sur eller søt osv. Det er derfor som alltid nødvendig å smake til og justere. Særlig når du skal servere til gjester!

  • 1 flaske hvitvin, gjerne en noe søt riesling
  • 2,5 dl eplejuice
  • 2 dl mandellikør, jeg brukte DiSaronno Amaretto
  • 1-2 dl sukker, jeg brukte rårørsukker. (Prøv med 1 dl først!).
  • 2 stk stjerneanis
  • 5 nellikspiker
  • 2 kanelstenger
  • 1 ts kardemommekjerner
  • 2 biter tørket ingefær
  • 1/2 appelsin, skall av (kun det hvite), gjerne også en skvis juice
  • 1 appelsin, skiver til pynt og servering
  • Mandler og rosiner til servering

Sånn gjør du:

  1. Sett hvitvin og mandellikør til side.
  2. Ha resten av ingrediensene i en kjele og kok opp.
  3. Ta fra platen og la det stå og trekke. Eventuelt kan du la det stå natten over.
  4. Smak til! Sjekk om du trenger mer søtt, surt eller krydder.
  5. Varm opp før servering.
  6. Server eventuelt med appelsinskiver.

Jeg hadde gløggen i den nye store støpejernsgryten vår fra Le Creuset (som har salg nå!)

Vi har nemlig nytt kjøkken med induksjonstopp og mange av de gamle kjelene kunne ikke brukes lenger. (Jeg har ikke kastet dem, men sparer dem til ungene!). Vi trengte jo derfor nye kjeler og panner, men jeg trodde ikke at støpejern kunne brukes på induksjon.⁣ Men jo da! 

Støpejernsgrytene og -pannene til Le Creuset kan nemlig brukes på alle varmekilder inklusiv induksjon, (altså elektrisk, gass, grill, induksjon, og keramisk ovn!) – og de tåler dessuten både ovn og rengjøring i oppvaskmaskin.

Håper du likte oppskriften!

Marianne :)

Følg gjerne på Instagram (@mariannedebourg) og på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits