Hjem   Om meg   Kontakt
Det vakreste julebordet er hvitt! | Marianne de Bourg
38098
post-template-default,single,single-post,postid-38098,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Det vakreste julebordet er hvitt!

// INNEHOLDER REKLAME //

Vil du ha inspirasjon til å dekke et lekkert festbord til jul og nyttår? Da kan jeg vise et bord som jeg tror kan være til inspirasjon. Jeg har dekket et vakkert bord som passer like godt på julaften som til julens mange selskaper. Eller være en vakker ramme rundt nyttårsfesten.

Jeg deler også mine beste tips til hvordan du kan dekke festbordet på mange forskjellige måter med det nøytrale hvite serviset Grand Cru fra Rosendahl.

(Julebordet er dekket i samarbeid med Rosendahl Copenhagen og alle produktene er derfra.)

Høytidelig julestemning i vakre omgivelser. Lysene er tent og det er klart for julegjester. (Foto: Marianne de Bourg)

Bordet er elegant og klassisk, samtidig som det er moderne. Det kan like gjerne dekkes til familiemiddager som til et stor selskap eller jubileum. Et bord dekket i hvitt fungerer alltid!

Så vakkert kan det være med borddekking i nøytrale farger! Her ble det lekkert med hvitt servise, grønt i vaser og tilbehør i gull. (Foto: Marianne de Bourg)

Med et nøytral servise har du uendelig mange muligheter til å dekke et vakkert bord. Med et hvitt servise, som her, kan bordets stil og uttrykk endres totalt ved å bruke forskjellig pynt og dekor.
(Jeg gir deg tips til dette under bildene!)

Pynting av kuverten på julebordet.

Ekstra lekkert med litt pynt på servietten (Foto og styling: Marianne de Bourg)

Serviettene er helt enkelt lagt foldet på tallerkenen. Enkelt og veldig fint.

Pyntet kuvert og serviett med kremmerhus i gull og liten bukett med de samme blomstene som i vasene på bordet. Pluss et lite innslag av høstens vakreste strå. (Foto: Marianne de Bourg)

Bordet er pyntet med høye lysestaker langs midten av bordet. (Foto: Marianne de Bourg)

Rundt kremmerhuset knytte jeg en sløyfe med fløyelsbånd i en dempet grønn nyanse. Det er ikke så mye som skal til av pynt for å skape ekstra hygge og stemning. (Foto: Marianne de Bourg)

Serviset Grand Cru fra Rosendahl passer til alle anledninger. (Foto: Marianne de Bourg)

Glassene er også i Grand Cru-serien fra Rosendahl. (Foto: Marianne de Bourg)

Telysholdere Grand Cru i lyser varmt og vakkert i vinduskarmen. (Foto: Marianne de Bourg)

Det er brukt oppbevaringsglass som vaser langs midten av bordet. (Foto: Marianne de Bourg)

Til denne borddekkingen kunne man også brukt grener fra naturen; gran og furu eller annen vintergrønt. Grener med lav eller mose er også flott bordpynt. Eller de vakre grenene fra lerketreet.

Oppbevaringsglasset er også i serien Grand Cru. (Foto: Marianne de Bourg)

Julekransen er laget av vintergrønt surret rundt en halmkrans. (Foto: Marianne de Bourg)

Kransen er dekorert med en gullstjerne i serien Karen Blixen fra Rosendahl. (Foto: Marianne de Bourg)

Skal det være litt søtt til dessert? Her er avlangt fat brukt til servering av makroner. (Foto og styling: Marianne de Bourg)

Rødvinsglass, hvitvinsglass og dessertvinglass.

Rødvinsglass, hvitvinsglass og dessertvinglass fra Rosendahl. (Foto: Marianne de Bourg)

La deg inspirere og stjel gjerne ideer og små dekorasjonstips til ditt eget julebord!

Inspirasjon til å dekke med nøytralt servise

  Det er så uendelig mange måter å dekke et bord med når du har et nøytralt hvitt servise som Rosendahl Grand Cru.

  Se bare her:

  1. Farger og stil: Se for deg flammende julerødt og det blir fullt av julehygge. Eller et moderne og grafisk uttrykk med farger som dyp koksgrå og stram sort. Med naturmaterialer som kongler, kvister og vintergrønt i naturens egne farger – blir bordet deilig dempet og harmonisk. Eller la bordet glitre og skinne glamorøst i sølv og gull til nyttår.

  2. Bord: Tenk bare på hvor ulike borddekkingen får med ulike bordflater; et lyst nordisk treslag gir en strammere ramme rundt festbordet. Et bord i sort gir det et vakker grafisk uttrykk. Og har du et gammelt bord med røffe treplanker, kommer det blanke og delikate porselenet ekstra godt frem!

  3. Duk: Se for deg denne oppdekkingen eller dette serviset på en rød duk – og bordet får straks en helt annen tone. Duk i lyse grå og beige nyanser passer perfekt, men prøv også med duk i mørke juveltoner, som smaragdgrønt, safirblått og mørke vinrøde varianter. Vidunderlig vakkert det også! Og har du prøvd duk i sort? Det er også veldig lekkert mot hvitt servise.

  4. Servietter: Bruk servietter av stoff til finere selskaper eller papirservietter til mer uformelle lag. Papirservietter kan jo brettes på mange ulike måter, og du kan variere med alle verdens farger og mønstre. Med en snor eller et pent bånd rundt kan servietten pyntes på utallige måter. Bruk friske blomster og granbar eller annet grønt. Det er også fint med en kongle, pepperkake og annen julepynt.

  5. Levende lys: I julehøytiden må vi ha lys som skinner på bordet! Velg levende lys i høye og staselig lysestaker eller lave telys langs hele midten av bordet. Eller begge. Både farger og stil på lysestakene, samt hvordan de plasseres, gjør mye for bordets stil og uttrykk. Tenk deg hvordan høye lysestaker plassert symmetrisk på hver ende av bordet, skaper en mer formell stil, mens små telysholdere plassert usymmetrisk utover det hele, gjør bordet mer uformelt.

  6. Pynt og dekor: Juletrepynt er perfekt å bruke som bordpynt, særlig når kulene ennå ligger der og venter på å komme opp på treet først på lille julaften. (Se hvordan jeg brukte Zarah Voigts julepynt både på kuvertene og på juletreet!). Har du annen julepynt hjemme, kan det også brukes til å skape stil og stemning på festbordet.

  7. Blomster, planter og grønt: Tenk deg hvor forskjellige uttrykk bordet får med fargerike blomster og med kun naturmaterialer. Julerøde roser eller mørke krokete lerkekvister, dekket med et hav av ulike hvite blomster eller kun grøn fra skogen. Du bestemmer!

  Vakkert dekket julebord og juletre pyntet til julefest.

  Her pynter jeg til julefest. (Foto: Marianne de Bourg)

  Da håper jeg at du har fått noen gode tips og ideer til hvordan du kan skape litt julemagi når du skal dekke bord til jul. Håper du likte det!

  Produkter fra Rosendahl brukt til denne borddekkingen:

  Om det klassiske serviset Grand Cru 

  Grand Cru-serien fra Rosendahl Copenhagen er skapt for å ikke stjele fokus fra maten – men nettopp å sette maten i fokus! Seriens mange deler gir mulighet til å skape en vakker og tidløs borddekking, og er enkelt å kombinere med de mange forskjellige deler. Det enkle designet danner en god base i borddekkingen gjennom hele livet!

  Om julepynten av Zarah Voigt 

  Selv tilhengere av minimalistisk innredning lar seg friste når julepynten har grafisk stil og moderne formspråk. Nettopp dette karakteriserer Zarah Voigts juledesign. Som de fleste andre forbinder hun julen med den tiden på året hvor alt er litt mer overdådig, sanselig og gledesfylt.

  Julepynt: Hjerte i gull på juletreet.

  Karen Blixen-julepynt fra Rosendahl. (Foto: Marianne de Bourg)

  Her får du kjøpt produktene

  Rosendahl’s produkter fås kjøpt hos rosendahl-design.no, samt hos mange forhandlere av serviser. Blant annet Christiania Glasmagasin, Tilbords, Kitch´n, Jernia, glassoginterior.no og RoyalDesign.no.

  Håper du likte bordet og fikk inspirasjon til dekking av ditt eget julebord,
  Marianne :)

  ________________

  Likte du dette? Lik og del gjerne på FacebookOg her er jeg på Instagram: @mariannedebourg

  No Comments

  Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.