Hjem   Om meg   Kontakt
Espresso Martini med portvin | Marianne de Bourg
37209
post-template-default,single,single-post,postid-37209,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Espresso Martini med portvin

Jeg regner med at gløgg er den selskapsdrinken det går mest i for tiden, men det er mange andre drinker som er helt riktig på denne tiden av året. En av dem er kaffedrinker. Jeg har derfor lagd en Espresso Martini med en liten vri. 

På denne tiden av året er jeg definitivt ferdig med iskalde og fruktige longdrinks. Da er det andre typer cocktails og smaker som gjelder. Kaffedrinker og andre fyldige drinker, for eksempel, passer godt til årstiden og akkurat denne cocktailen jeg har lagd her får et deilig kremlag på toppen, samtidig som kanelstangen på toppen dufter deilig av jul. 

Jeg fikk smaken på portvin i sommer, og da jeg hadde en åpnet flaske stående, var det praktisk å lage flere drinker med samme ingrediens. Jeg fant tre drinker med samme portvin på nett, en whiskeydrink med portvin; New York Sour. og denne; Espresso Martini med portvin.

Tips: Espresso Martini er perfekt i førjulstiden, men også til nyttårsfesten, så lagre gjerne oppskriften om du ønsker tips til drinker til nyttår.

Martini Espresso i espressoglass, med kanelstang som pynt

Det behøver ikke være gløgg, selv om det er jul. Prøv en deilig kaffedrink isteden! (Foto: Marianne de Bourg).

Litt om ingrediensene

Du kan lage drinken med andre lignende ingredienser enn jeg brukte, men drinken blir ikke helt maken. Som alltid gjelder det å smake seg til!

Kaffelikør: Jeg brukte Caffé Borghetti, som er en espressolikør. Den gir mye smak, og gjør dessuten at det blir et fint skum på toppen. Du kan sikkert bruke andre kaffelikører også.

Portvin: Her brukte jeg av min åpnede flaske med Taylor’s Late Bottled Vintage. som var en av ingrediensene i whiskeydrinken New York Sour. Bruk eventuelt en annen type portvin, om du allerede har det hjemme.

Espresso: Jeg brukte Nescafé Gold pulverkaffe, men har du kaffemaskin som lager espresso, bruker du selvsagt det.

Agavesirup: Har du ikke agavesirup, kan du prøve med lønnesirup isteden, som jeg har brukt i min variant av Espresso Martini med hasselnøttsmak. Du kan også erstatte agavesirup med sukkerlake. Se hvordan her: Oppskrift på sukkerlake (sukkersirup) til drinker.

Espresso Martini

 • 4 cl kaffelikør, jeg brukte Caffé Borghetti
 • 2 cl portvin, jeg brukte Taylor’s Late Bottled Vintage
 • 4 cl espresso. Jeg brukte Nescafé Gold pulverkaffe
 • 1 cl agavesirup
 • 1 kanelstang
 • Isbiter

Og sånn gjør du:

 1. Lag en sterk espresso i kaffemaskin eller av pulverkaffe og varmt vann, avkjøl.
 2. Sett martiniglassene til avkjøling i kjøleskap.
 3. Fyll en cocktailshaker trekvart full med is.
 4. Ha i kaffelikør, portvin, espresso og agavesirup.
 5. Rist kraftig i 16 sekunder.
 6. Sil over i et avkjølt martiniglass.

Smak til, enten du bruker nøyaktig denne oppskriften eller erstatter noen av ingrediensene. Husk at det alltid er en god regel å teste ut når du skal servere drinken til gjester!

Martini Espresso i espressoglass, med kanelstang som pynt

Espresso Martini er en klassisk drink, men dette er en spennende oppskrift med portvin. (Foto: Marianne de Bourg).

Prøv gjerne også noen av de andre drinkene her i bloggen hvor portvin er én av ingrediensene:

Klassisk rødvinsgløgg med mandler, rosiner – og portvin: I utgangspunktet en klassisk rødvinsgløgg med deilig krydder, rosiner og mandler. Men med en liten vri, da den er både tilsatt portvin og rom, som setter en ekstra spiss på det hele.

Rødvinsgløgg med portvin og cognac: En rødvinsgløgg med portvin, cognac og deilige krydder: kanelstenger, kardemomme, nellik og revet appelsinskall. Rosinene er her trukket i portvin. En deilig gløgg med masse smak av krydder!

New York Sour: En variant av klassikeren Whiskey Sour, som inneholder whiskey, sitronjuice og sukkerlake, eventuelt også eggehvite. En spennende whiskeydrink med whiskey og portvin!

Håper du ble inspirert!

– Marianne

_______________________

Likte du dette? Lik og del gjerne på FacebookOg her er jeg på Instagram: @mariannedebourg

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.