Hjem   Om meg   Kontakt
Rustikt julebord på fjellet | Marianne de Bourg
37474
post-template-default,single,single-post,postid-37474,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Rustikt julebord på fjellet

En seter er vertskap for julehøytidens røffeste og mest uhøytidelige bord. Med mest gammelt, noe nytt, noe lånt og litt lilla er bordet dekket nesten helt gratis.

Julebordet på setra er rustikt og røft. Det er kun brukt bare naturmaterialer og naturfarger, foruten små innslag av adventsfargen lilla.

Bordet er gammelt og velbrukt med slitte furuplanker. Det er dekket med tilbehør fra naturen; kvister og grener, kongler og furu. Tallerkener i tre er plassert oppå enkle hvite porselenstallerkener. Her er moderne “sølv” lysestaker og fat brukt i stedet for tradisjonelt tinn og vasen er fylt med kongler og furukvister i stedet for blomster. Kvister av furu er brukt også som bordpynt.

Kubbelysene på peisen er i elegant gull og langtfra rustikke, men passer allikevel fullkomment inn sammen med de varme fargetonene. Store flotte saueskinn av spelsau understreker stilen.

Borddekkingen passer perfekt på hytta på fjellet, men kan også dekkes hjemme. Julens tøffeste og råeste bord!

Her har jeg dekket et bord på en hytte på fjellet.

Julebordet er rustikt og røft dekket. (Foto: Endelig mandag! Styling: Marianne de Bourg).

Gamle dessertglass på stett er samlet på et sølvfat.

Gamle dessertglass på stett er samlet på et sølvfat. Glassene er fyllt med nøtter, brente mandler og tørket frukt. Ikke bare smakfullt, men vakre fargetoner til bordet.(Foto: Endelig mandag! Styling: Marianne de Bourg).

Julebord dekket med tilbehør fra naturen; kvister og grener, kongler og furu.

Bordet er dekket med tilbehør fra naturen; kvister og grener, kongler og furu. (Foto: Endelig mandag! Styling: Marianne de Bourg).

Julebord i naturmaterialer med lilla innslag.

Det er kun brukt bare naturmaterialer og naturfarger, foruten små innslag av adventsfargen lilla. (Foto: Endelig mandag! Styling: Marianne de Bourg).

Kubbelys på rekke og rad.

Kubbelys på rekke og rad. (Foto: Endelig mandag! Styling: Marianne de Bourg).

Vakker rimfrost på hytta på fjellet.

Snø og is får nesten overtaket på hytta. Snøen og istapper henger ned fra taket, rimfrosten dekker tømmerveggen og snøen på bakken kryper oppover veggen. (Foto: Endelig mandag!)

Tømmerhytte på vinterfjellet.

Levende lys skimtes i vinduskarmen på den vakre seterhytta, som er innrammet av rimdekkede trær. (Foto: Endelig mandag!)

Tømmervegg med julenek.

Rustikke detaljer på en rustikk tømmervegg med vakker lød. Julenek, gammel bjørkekost laget av gardsfolket, og melkespann. (Foto: Endelig mandag!)

Vakkert morgenlys på fjellet.

Lyset er vakkert denne iskalde vintermorgenen. Sola står opp bak tåken og er nesten, nesten i ferd med å bryte igjennom. Med nyanser av rødt og gult varmes det iskalde landskapet opp. En vakker knudrete stokk holder fjøstaket oppe.. (Foto: Endelig mandag!)

 

Følg meg gjerne på Instagram (@mariannedebourg) og på Facebook!

Marianne :)

Følg med hver dag fram mot jul for enda flere juleideer!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.