Hjem   Om meg   Kontakt
DEN STORE LOPPISGUIDEN: 57 tips til de beste loppiskuppene | Marianne de Bourg
35812
post-template-default,single,single-post,postid-35812,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

DEN STORE LOPPISGUIDEN: 57 tips til de beste loppiskuppene

Her gir jeg deg mine beste tips til deg som skal på loppis sånn at du også kan finne unike skatter og gjøre geniale kupp som setter et personlig preg på interiøret. Og det nesten gratis!

I denne guiden viser jeg deg hvordan du finner kuppene, hva du bør se etter og hva du kan gjøre med funnene.

My best flea market tips

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Slik forbereder du deg

 1. Mål opp hjemme hvis du skal kjøpe spisebord, sofa eller større møbler. Ta også med målebåndet!
 2. Sjekk Facebook og Instagram. Noen loppemarkeder legger ut enkelte gjenstander der.
 3. Ta på deg gode sko og praktiske klær: Glem for eksempel håndveske, det er upraktisk når du skal løfte, bla og lete. Du kan heller ha en jakke med glidelåslomme hvor penger og mobil ligger trygt.
 4. Skal du prøve klær? Ikke sikkert det er prøverom der, så ta på passende undertøy, for eksempel en vid kjole som kan dras opp ved bukseprøving, og kanskje en tynn singlet under, som du kan prøve andre plagg utenpå.
 5. Ha pengene klare: Ta med både Vipps, godt med kontanter i form av småsedler og gjerne masse småmynter.
 6. Vær tidlig ute…: Det alle vil ha, må du sloss om ved å være på plass før det åpner. De beste og/eller mest trendy godbitene går først. Møt helst opp et kvarter før, eller tidligere hvis du har bil. Det blir gjerne fullt på parkeringsplasser og i gatene rundt.
 7. Vær også sent ute…: Mange loppemarkeder legger ut nye varer hver dag, så gå gjerne flere ganer, for eksempel siste dagen også.
 8. Ha en plan: Bestem deg på forhånd hvilke avdelinger du forsøker å finne godbiter i. Det kan fort bli for mye å gå igjennom alt. Også for å unngå bomkjøp. Det er jo ingen vits i å drasse med seg ting hjem bare fordi det er billig!

 

My best flea market tips

 

 

 

 

 

 

 

 

Her sjekker jeg ut fine gamle kjoler på et utendørsmarked på torget rett overfor Torvhallerne i København.

Hvordan finne kuppene?

 1. Unngå å stresse med planen din: Det er fort gjort å bli mer eller mindre besatt av å skulle finne den lampa du har sååå lyst på, men det ødelegger litt av opplevelsen. Jeg har opplevd at skattene dukker opp når jeg rusler rolig rundt, titter litt her og der, og bare følger magefølelsen. Jeg kikker rundt meg, og der er den plutselig, den tingen som er helt meg, og som jeg ikke visste at jeg ønsket meg. (Hurra!)
 2. Ikke tenk for mye! Er du usikker, hold på gjenstanden til du har sett deg rundt og bestemt deg. Legger du den fra deg fordi du er usikker, er tingen garantert borte når du kommer tilbake for å se etter den senere.
 3. Ikke kjøp det bare fordi det er trendy. Kjøp bare det du faller ekstra for, det som passer hjemme hos deg, og det som gjør at hjertet ditt banker litt ekstra.
 4. Tenk kreativt: Se nye bruksområder for gjenstandene du finner. En fin karaffel kan bli en vase. En koselig teboks kan bli en penneholder. En gammel trekasse kan bli en hylle på veggen.
 5. Ikke la deg stoppe av småfeil og -skader: Forsøk å se for deg hvordan tingene vil se ut med en enkel oppussing. Et malingsstrøk, nytt stoff, tapetsering av overflater, pussing og lakking, omsøm av stoffer som ikke er hele gir nye muligheter. Og husk at nye knotter gir et helt nytt møbel.
 6. Vår tålmodig: Det tar tid å bla seg igjennom hauger av lopper. Vær innstilt å grave og lete…og stå i kø. Og betal for nok parkering!
 7. Titt i eskene under bordene: Det er sjelden at alt er pakket ut og du kan derfor finne godbiter i esker under bordene som ikke er pakket ut.
 8. Titt også under møbler, porselen og gjenstander. Her finner du stempler og merker som forteller om produsentene. Særlig om du er ute etter designklassikere.
 9. Benytt deg av posesalget: På loppemarkedets siste dag kan du gjøre et røverkjøp med gode priser og posesalg-kupp.
 10. Dropp gjerne prutingen: Hvis du egentlig synes at prisen er grei er det greit å huske på at pengene går til en god sak. Vi vil ha korps på 17. mai også i årene framover, ikke sant? Korpsene lever av loppis!
 11. Spar penger på søndag: Prisene faller gjerne søndag ettermiddag når de vil kvitte seg med mest mulig.
 12. Dra på landet: Et godt tips for å finne godbitene er å dra på loppemarkeder utenfor byene. Her er det færre om godbitene, ofte mindre folk og mye hyggeligere!
 13. Husk å sjekke mulige loppemarkeder når du skal utenlands. På en weekendtur til Paris og en ferieuke i Barcelona kan kan du gjøre unike kupp! Glem heller ikke vårt nærmeste naboland Sverige. Hit kan den ivrige loppisentusiast dra på dagstur.

 

Lenger ned i loppisguiden finner du også:

 • 21 TIPS til hva du bør se etter
 • 15 TIPS til hva du kan gjøre med funnene
 • 4 nettsider du kan finne oversikt over loppemarkedene

 

Og her er noen av mine loppisfunn, som jeg har vasket, pusset, malt, tapetsert og pyntet på ulike vis:

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Et gammelt bord ble fornyet med en tapetrest og ny knott. 

På dette klaffebordet limte jeg tapet både utenpå og nedi skuffen, samt satte på en ny fin knott:

Loppistips Loppisfunn Loppisguide Loppemarkedtips

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Disse flotte lampeskjermene har fått lov til å bli kronen på verket på et gammelt arvegods.

loppemarked vintage tips funn ideer

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Lysekronen fått av svigermor fikk nytt liv med ulike lampeskjermer fra det lokale loppemarkedet. Ble den ikke søt?(Tapetene er fra serien Falsterbo fra Boråstapeter, som forhandles i Norge av Borge.)

På en annen tur til loppis fant jeg en lampeskjerm, små broderte brikker og gamle kaffekopper som fikk nye bruksområder:

My best flea market tips

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Et ribbet lampeskjelett, fiskesnøre trædd med perler, blomster og sommerfugler.

My best flea market tips

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Dette herlige lampeskjelettet har jeg dessverre ikke lenger….tenk hvor fint det hadde vært å henge over et fint dekket sommerbord i hagen!

My best flea market tips

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Små broderte brikker kan bli til fine servietter på et pent dekket bord.

My best flea market tips

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Husk at du ikke behøver å ha tolv av hver! Her har jeg funnet kopper og asjetter med ulikt mønster som allikevel gjør seg sammen på kakebordet.

Dette bør du ser etter:

 1. SLITESTERKE MATERIALER: Tre, jern, stål, messing, glass, skinn og marmor – heller enn laminat, skai og plast (for all del – plast kan være veldig fint også!).
 2. STILER: 50-tallet (f.eks. farget glass.) 60-tallet (f.eks. teak). 70-tallets retro (f. eks. rotting). 80-tallet (f.eks. plexi og neon).
 3. MØBLER, materialer: Messing og glass er inn. Teak og palisander likeså. Furu er på vei tilbake.
 4. MØBLER, typer: Designmøbler. Pidestaller. Rottingmøbler. Bartraller/barvogner. Lamper. Lenestoler. Spisestuestoler – gjerne én av hver (se hvor kult det blir her!)
 5. SLITTE MØBLER: Se etter møbler som kun har fine ben – eller fin topp/bordplate. Du kan for eksempel kombinere et understell med en helt annen bordplate.
 6. TRE: Møbler av tre har gjerne god kvalitet. Teak og palisander er trendy, helt mørke og helt lyse tresorter på vei inn og furu er ikke bare blitt ok igjen, men kan også males.
 7. ROTTING har lenge vært superhot! Se bare på denne balkongfesten hvor Turid brukte denne utrolig fine hyllen som hun fant på loppis.
 8. TEKSTILER: Korsstingsbroderier ligger mye arbeid bak og er flott satt i en ny ramme og i en gruppe med andre bilder.
 9. POTTER OG AMPLER: Grønne planter er supertrendy, så se etter fine blomsterbord og potter i keramikk og terrakotta. Terrakottapottene kan du forresten male, for eksempel i sort. Ampler i makramé er både hot og herlig. Hvis du ikke finner makraméampler kan du lage dem selv.
 10. VEGGTEPPER I MAKRAME også!
 11. KERAMIKK: Keramikk fra 70-tallet har lenge vært i vinden, men du kan fremdeles gjøre et kupp!
 12. SERVISER OG GLASS: Kjøp det du faller for, en av hver, det er bare å mikse og matche. Tenk hvor personlig borddekkingen da blir! Se eventuelt etter farger du liker godt, for eksempel blått og hvitt. Eller bare grønt.
 13. PYNTEASJETTER: Bilder av kongefamilier og asjetter med andre motiver kan fremdeles være lett å finne noen steder. Morsomme å samle flere på en vegg. Eller dekke et bord med dem! (God idé, dette skal jeg lete etter selv! :D)
 14. BESTIKK: Bestikk fra Skaugum med skaft i teak, palisander, og hvit eller sort bakelitt. Sølbestikk (dyrt) eller fattigmannssølv/sølvplrett.
 15. RAMMER: Du kan gjøre et kupp og finne et stygt bilde, men med en fin ramme! Rammer kan også bli kjempetøffe ved å spraymales.
 16. LAMPER: Det er gjerne flust med lamper på loppis og mange av dem blir helt nye med malte føtter eller nye skjermer av stoff, papir eller tapet.
 17. BØKER som er fine, men kanskje ikke leses, kan allikevel være et fint innslag i interiøret. Du kan for eksempel rive ut siden og dekorere veggen. Eller kjøpe bare bøker i én farge og sette i bokhylla (en som matcher det du har hjemme).
 18. MUSIKK: Hører du fremdeles på CD-plater, kan du nå gjøre et kupp!
 19. GLASS: Farget glass er lett å finne. Det er bare å tråle bordene etter glass i yndlingsfargen. Disse kan løfte festbordet til nye høyder. Snapsglass også. Billig og lett å få plass til.
 20. TROPISK OG EKSOTISK: Tenk frukt, blomster, planter, fugler og dyr fra eksotiske strøk. Se for eksempel etter flamingoer, papegøyer, ananas, palmer og kaktus. Tenk så gøy å dekke bordet med dette når du skal pynte til tropisk fest!
 21. GODE GAMLE KLASSIKERE: Settekasser, sinkbøtter, vaskebrett…

 

Jeg har også funnet gjenstander som jeg ikke har behøvd å gjøre noe med. De har blitt brukt som de er:

FLEA MARKET TIPS

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

En superfin gammel stol og et vaskebrett brukt som fotoramme. 

FLEA MARKET TIPS

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Kleshengeren er etter mormor, men du kan garantert finne noe liknende på loppis!

FLEA MARKET TIPS

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Vaskebrettet er en god gammel klassiker, nå brukt som ramme for gamle familiebilder.

FLEA MARKET TIPS

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

På bildelist fra IKEA står lokket til vinkassen fra bilde over, en fin gullramme uten bilde. Vase og bokstav er nye, mens de tre messinglysestakene er bruktfunn.

Dette kan du gjøre med funnene:

 1. Bord: Bruk understellet, bytt ut bordplaten.
 2. Bord: Bruk bordplaten, bytt ut understellet.
 3. Kakebokser er fine til oppbevaring.
 4. Farget glass mikses med klart glass.
 5. Ulike vaser kan du sette i en gruppe.
 6. Tremøbler kan beises og males.
 7. Lampen kan få ny skjerm eller fot.
 8. Lampeskjermer kan trekkes om.
 9. Lampeføtter kan males.
 10. Bilder kan brukes uten rammen.
 11. Rammer kan brukes uten bilde.
 12. Rammer kan også spraymales.
 13. Terrakottapotter kan du male.
 14. Bøkerriv ut sider og dekorer veggen
 15. Tekstiler, f. eks. gardiner og duker, kan bli til puter.

 

På en annen loppistur spurte jeg produktdesigner og interiørentusiast Kari Ligaard om hun ville være med på loppemarked for å plukke ut noen møbler og gjenstander som hun senere kunne pusse opp.

Kari er lidenskapelig produktdesigner opptatt av interiør og D.I.Y som liker å få til mye for lite penger. Hun tok med glede utfordringen og vi stilte oss i kø på Åskollen Musikkorps’ loppemarked som går av stabelen siste helgen i oktober hvert år.

Her fikk vi med oss ett bord, en puff, en lampefot, en bok og en ramme. Etter noen timer med malingskosten, tekstiler hammer og nagler forvandlet Kari loppene til disse skattene:

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Treverket på bordet har blitt malt i brunsort og det er lagt en tapetbit under glassplaten. Kari brukte glassplaten som mal, la den oppå baksiden av tapetet og tegnet rundt.

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Tapetet heter Trina og er fra Fargerike. På bordet står en hvit vase fra Royal Copenhagen, en gammel lysestake og insekter i pleksiglass fra TGR.

Sånn så bordet ut før:

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

En gammel puff ble ny og unik! Først malte Kari puffen grå, deretter teipet hun et rutenett med maskeringstape. Her må man passe på å trykke tapen godt fast ellers kommer det maling innunder kantene på teipen. Så ble puffen malt hvitt, foruten bena.

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

På lokket ble det lagt en 6 millimeter skumgummi, samt platevatt for å jevne kantene. Deretter ble stoffet trukket rundt og festet med en stiftemaskin på putens underside. Vær nøye i hjørnene, slik at det ikke blir klumpete og pass på at det blir jevnt (her må man kanskje ta opp noen stifter).

Maskeringstape ble festet rundt hele kanten, avstanden mellom hvert hull til nagle målt opp, og deretter ble det tegnet prikker med tusj jevnt rundt hele maskeringstapen. Alle hullene ble slått inn med hammer og en liten spiker. (Hvis man slår naglene rett inn uten å lage hull først, bøyer de seg). Et tips: Fjern litt og litt av maskeringstapen, slik at du lett ser hullene, og bank naglene inn med en gummiklubbe eller noe annet som ikke er så hardt. Ikke bruk hammer, da dette vil lage stygge merker i naglene. Naglene er fra Clas Ohlson og gummiklubben kostet ca 20 kr på Europris.

Puffen før oppussingen:

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Lampefoten på det gamle skatollet er malt med emaljelakk med liten pensel.

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Fargen heter Bladgrønn og er fra Fargerike. Det er veldig viktig ikke å ha for mye maling på penselen, da malingen lett kan begynne å renne. Derfor bør man heller male flere strøk.

Lampen før:

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Klokken ble laget av en gammel bok: Først ble sidene i boken limt sammen med spraylim for papir. Du kan bruke annet lim, men da har sidene lett for å bølge seg fordi de blir fuktige av limet. Omslaget og førstesiden ble ikke limt sammen. Deretter ble de sammenlimte sidene i boka hult ut slik at det ble plass til kvartsverket. Viserne er festet ved å lage et hull med en selvborende skrue som er skrudd rolig ned i boka (hvis man borer, vil det lett flise seg opp). Kvartsverk og visere er kjøpt på Clas Ohlson.

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

En helt vanlig bok…

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Rammen har fått et lag med brunsort maling, bildet inni er tatt bort og Kari har limt på en hjerteformet sten surret med garn. Kunst i en fei!

Rammen før:

FLEA MARKET TIPS

Foto: Endelig mandag!

Tips: Små rammer er fine til gode minner, for eksempel brosjer eller smykker man har arvet, en vinkork fra en spesiell anledning eller skjell og steiner. Og man kan jo  bytte ut ofte.

 

Her finner du oversikt over loppemarkeder:

Husk også å sjekke mulige loppemarkeder når du skal utenlands!

 1. loppemarked.info (oversikt over loppemarkeder i Norge)
 2. loppemarkeder.com (oversikt over loppemarkeder i Oslo)
 3. svenskaloppisar.se (oversikt over loppemarkeder i Sverige)
 4. markedskalenderen.dk (oversikt over loppemarkeder i Danmark)

 

God loppejakt!

Håper du ble inspirert og at jeg kan bidra til at du finner en skatt og gjør et kupp neste gang du er på loppis,

Marianne :)

PS – Hva er ditt beste loppisfunn? Har du funnet noen skatter som du er stolt av?

 

Følg meg gjerne på Instagram  – jeg har masse tips og ideer der også.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.